Film i TV

naravno da je hit

Aside Banners

Novi nastavak Brzih i žestokih rasturio na kino-blagajnama

Piše , Objavljeno

Izvor: Youtube Screenshot

Prvi film koji je pokazao da ima nade za kino-dvorane je A Quiet Place II koji je nedavno na američkom box officeu u premijernom vikendu zaradio sasvim pristojnih 48 milijuna dolara.

A sad?

Imamo i novog ovogodišnjeg kralja kino-blagajni i naizgled spasitelja kinematografa. Fast & Furious 9 je napokon imao premijeru u američkim kinima. Projekcije su govorile da će zarada biti oko nekih 60 milijuna, ali kao što je to inače s ovom franšizom – Vin Diesel i društvo su projurili pored te brojke te se zaustavili na 70 milijuna.

Ovo je očiti pokazatelj da su gledatelji spremni posjećivati kina nakon vala cijepljenja i smirivanja situacije s koronavirusom. Ovo je najveće otvaranje još od filma Star Wars: Rise of Skywalker. Za dodatni kontekst – to je vjerojatno bio posljednji veliki film prije starta globalne pandemije. Izašao je u prosincu 2019. godine, a znate kako je dalje išao timeline sa svjetskom situacijom, a posljedično i samim kino-dvoranama.

Očekivan uspjeh?

Mi nismo iznenađeni uspjehom devetog nastavka. Nakon petog nastavka franšiza je odlučila podići razinu suludih scena i akciju su pojačali na 11, tako da nam je ovih 70 milijuna samo potvrda onog što znamo već neko vrijeme. Sa zaradom od 6.3 milijarde kroz svojih 10 poglavlja (ne zaboravimo Hobbesa i Shawa), ovo je trenutno peta najunosnija franšiza svih vremena.

Kritika nije baš prigrlila ovaj film. Ima svega 59 posto na Rotten Tomatoesu, ali ovaj film se ionako ne radi za filmske kritičare.

Na drugom mjestu, u već petom tjednu prikazivanja je već spomenuti A Quiet Place Part II sa zaradom od 6.2 milijuna dolara, a na trećem mjestu je prošlotjedni prvak The Hitman’s Wife’s Bodyguard.

TAGOVIbox office brzi i žestoki f9 fast and furious filmska zarada vikend kino report