Film i TV

kad će više?

Banner 300

Stiže “Obi-Wan Kenobi”, Star Wars serija u paketu s vrhunskim glumcima – i Haydenom Christensenom

Piše , Objavljeno

Izvor: Youtube Screenshot

Disney+ planira dobiti “streaming ratove” brdom Marvel i Star Wars sadržaja, a to bi im i moglo poći za rukom ako je svjedočiti prema uspjehu Mandaloriana i WandaVisiona.

Možda smo malo nepravedni prema Haydenu Christensenu u naslovu, ali ostaje činjenica da je bio drven u ulozi Anakina Skywalkera. Disney+ će nam dati seriju Obi-Wan Kenobi koja je već dugo u nastanku, a u njoj ćemo gledati Ewana McGregora i Haydena Christensena u ulogama Obi-Wana i sada već Dartha Vadera. Vrijeme radnje je 10 godina nakon događaja u Osveti Sitha. Puno se nagađa o priči, ali ono što je sigurno je glumačka postava.

Ewan McGregor se vraća, ovo je bilo nužno kako bi serija u našim očima uopće imala kredibilitet. Christensen će sada biti Darth Vader. Znamo da ga Star Wars fanovi iskreno mrze, gotovo kao Jar Jar Binksa, ali ova odluka bi se mogla pokazati punim pogotkom ako materijal bude dovoljno dobar da Christensen može pokazati raskoš svog glumačkog talenta.

Serija je pretrpana vrhunskim imenima i to nas izrazito veseli.

U seriji će glumiti i Moses Ingram koju poznaš kao Jolene iz The Queen’s Gambita, vraćaju se i Joel Edgerton i Bonnie Piesse koji su glumili mlađu verziju Owena i Beru, para kojima je Obi-Wan ostavio klinca koji se zove Luke Skywalker. Oboje su već glumili i u Napadu klonova i Osveti Sitha tako da nam je drago da se Disney drži kontinuiteta te da je dao taj paycheck poznatim licima.

Kumail Nanjiani je također tu – znamo da je geek, i ne samo zbog angažmana u HBO-ovoj Silicon Valley već i ljubavi prema X-Filesima, ali i ulozi superjunaka u Marvelovim Eternalsima. Ovo će mu samo podebljati street geek cred. Rupert Friend je tu, Indira Varma koju znamo iz Game of Thronesa, O’Shea Jackson Jr. (seniora još zovu Ice Cube), Sung Kang kojeg znamo kao vječno gladnog malo živog malo mrtvog Hana iz Brzih i žestokih, a vidjet ćemo i Bennyja Safdieja, njušku iza Uncut Gemsa s Adamom Sandlerom i Good Timea s Robertom Pattinsonom gdje također glumi.

Što se nas tiče – ovo je možda serija sa streaming servisa napucana najvećim zvjezdanim potencijalom, a znaš da će sva pažnja interneta biti na ovom projektu jer bi ovo mogao biti most između originalnih Star Warsa i kasnijih prequela.

Projekt bi trebao stići nekad u 2022. godini. Imat ćemo dosta geekovskog sadržaja dotad da skrati čekanje, ali svejedno smo napeti.

TAGOVIdisney Obi Wan Kenobi star wars streaming ratovi