Film i TV

BU!

Aside Banners

Odlični hororci koje možete gledati na Halloween, a da nisu “Halloween”

Piše , Objavljeno

Ako misliš pričati priče o tome kako proslava Halloweena znači podržavanje amerikanizacije, globalizacije i zlog kapitalizma te kako nemamo što u Hrvatskoj slavit ovaj poganski blagdan, molimo te da napustiš stranicu i kreneš čitati neki prigodniji portal, primjerice dnevno.hr.

Također savjetujemo da se ne pojavljuješ na tulumima.

Ako Halloween doživljavaš kao priliku za zabavu, bilo vani, bilo na kauču uz filmove, stay with us. Izvukli smo najbolje hororce na Netflixu. Upalite svijeće, postavite bundeve, i proslavite ovaj blagdan što “američkije” možete!

1) Rosemary’s baby (1968)

rosemarys baby

Klasik hororac i dobitnik Oscara, Rosemaryna beba je možda najpoznatije i najbolje ostvarenje Romana Polanskog.

Rosemary je žena koja zajedno sa svojim mušem useljava u novi stan, ali ubrzo se počinju dešavati čudne stvari koje Rosemary doživljava kao zavjeru protiv nje i njenog nerođenog djeteta. Ili je možda poludila?

Filmovi kao Rosemaryna beba nisu tipični horor filmovi koji unose strah u kosti krvlju i nasiljem, već psihološkom napetosti koju osjećate tijekom čitavog filma.

“Awful things happen in every apartment house”

2) The Shining (1980)

Ako ste nekako uspjeli do sada u životu još uvijek ne pogledati ovaj klasik, Noć vještica je savršena prilika da to učinite. A ako i jeste, tko ne bi opet želio vidjeti Nicholsonovu ludu facu od koje se ledi krv u žilama?

Kubricksov Shining smatra se jednim od najboljih ekranizacija Stephen Kingovih priča ikad, dok je Jack Nicholson odigrao jednu od najbriljantnijih uloga svoje karijere kao Jack Torrence.

Jedan napušteni hotel, jedna obitelj i jedan malo nestabilan lik. Uz fantastičnu glazbenu podlogu koja će naježiti i najhrabrije od vas, Jack možda neće osvojiti nagradu
za najboljeg oca ikad, ali definitivno odnosi nagradu za najscary filmskog lika ikad.

“Wendy? Darling? Light, of my life. I’m not gonna hurt ya. You didn’t let me finish my sentence… I said I’m not gonna hurt ya…I’m just going to bash your brains in.”

3) Sleepy Hollow (1999)

sleepy hollow

Režiju ovog gotičkog horora potpisuje Tim Burton, a zvijezde filma su Johnny Depp i Christina Ricci. Treba li uopće još neki razlog za pogledati ovaj film?

Radi se o filmskoj adaptaciji kratke Irvingove priče iz 1820. godine “The Legend of Sleepy Hollow, a radnja prati policajca Cranea koji je iz New Yorka poslan kako bi istražio niz ubojstava u selu Sleepy Hollow.

Ovaj vizualno vrlo impresivan film, kombinacija je horora, fantasya i romanse s izvanrednim likovima u borbi protiv nadnaravnog.

“The horseman comes! And tonight he comes for you! Watch your head!”

4) The Ring (2002)

ring

Novinarka mora istražiti tajanstvenu video vrpcu nakon koje svatko tko je pogleda umre za tjedan dana. Može li otkriti misteriju prije nego kucne i njen čas?

“You start to play it and it’s like somebody’s nightmare. And then this woman comes on, smiling at you, right? Seeing you… through the screen. Then when it’s over, your phone rings, someone knows you watched the tape… and what they say is, “You will die in seven days”.”

Jedan od boljih horora koji su se događali nakon 2000-te. Postoji mogućnost da neko vrijeme nećeš htjeti paliti tv. Još ako telefon zazvoni…

5) The Haunting of Hill House

I za kraj prijedlog nove Netflixove serije koja je izašla ovog mjeseca i osvojila vrhunske kritike. Još je nismo pogledali, ali trailer je i više nego obečavajući!

Riječ je o adaptaciji istoimenog klasičnog romana Shirley Jackson iz 1959. godine.
Tvorac, režiser i izvršni producent serije je Mike Flanagan, poznat po hororima Hush, Oculus, Ouija: Origin of Evil, Before I Wake i Gerald’s Game.

The Haunting of Hill House je obiteljska drama zamotana u horor priču. Radnja prati grupu braće i sestara koji su kao djeca odrasli u onom što će s vremenom postati najzloglasnijom ukletom kućom u zemlji.

U svakom slučaju,The Haunting of Hill House je u milosti kritike i javnosti te se čini kako je Netflix izbacio još jednu uspješnu seriju, ovoga puta horor, koji ako je vjerovati
obećanjijma, bi nam trebao prouzročiti poštene noćne more.

TAGOVIFilmovi halloween horor filmovi serije

Komentiraj