Film i TV

ted lasso wins!

Aside Banners

Omiljena nam serija Ted Lasso i Apple dobili ogromno priznanje – nagradu Emmy. Još ne gledaš?

Piše , Objavljeno

Ted Lasso je pretjerano optimističan trener američkog nogometa koji je nekako završio u “pravom” nogometu, onom kojeg Amerikanci zovu “soccer”. Pojavio se na našim malim ekranima u jeku pandemije i dao nam je topline i pozitive koje nam je opako nedostajalo. Ispod pretjeranog optimizma se ipak krije kompleksna ličnost, što druga sezona još više pokazuje. Serija je bila hit za Apple TV+, Appleov streaming servis, a moramo priznati da ju vidimo i kako trenda na torrentima svaki put kad izađe nova epizoda. Proglasili smo seriju najboljom u 2020. godini, a i recenzija nam je bila poprilično pozitivna.

Na 73. dodjeli nagrada Emmy, serija je nominirana u čak 13 kategorija.

Serija je nagrađena za najbolju seriju u kategoriji komedije. Jason Sudeikis je osvojio nagradu za najboljeg glumca u komediji, Hannah Waddingham je osvojila nagradu za najbolju sporednu glumicu u komediji, ona glumi vlasnicu AFC Richmonda Rebecu Walton koja u samom početku prve sezone ima skrivene motive, ali uz pomoć trenera Lassoa i njegovih kolačića shvati neke stvari.

Brett Goldstein je osvojio nagradu za najboljeg sporednog glumca u komediji, njega znamo po već ikoničkoj ulozi Royja Kenta, ostarjelog veznog igrača koji je očito napravljen po uzoru na legendarnog Royja Keanea.

Nove epizode izlaze petkom, sezona uskoro završava, a veselimo se i trećoj sezoni. Ova slojevita i topla serija nam je omiljena – iako brojni kritičari razapinju drugu sezonu, ali nas nije briga. Ni najmanje.

TAGOVIapple tv + emmy nagrade jason sudeikis najbolje serije serije streaming ratovi ted lasso