Film i TV

djetinjstvo - opet

Aside Banners

Opet ćemo roniti suze: Disney izbacio prvi trailer za remake Kralja lavova

Piše , Objavljeno

Kad smo načuli informaciju kako Disney kreće u prerađivanje svojih animiranih klasika u novom, uglavnom CGI ruhu, malo smo se naježili. Nije to bila kvalitetna reakcija od sreće već od straha da će nam uništiti djetinjstov, ali nekoliko filmova kasnije (Knjiga o džungli i Ljepotica i zvijer) mislimo da je ovo bila dobra odluka, a ovako će neke bezvremenske priče naći put i do mlađih setova očiju. Ne bi se to događalo da na prethodnim remakeovima nisu ugrabili hrpu novca, ali nije nas ni briga, uvijek ćemo odvojiti četrdesetak kuna za svaki film koji u nama izaziva reakciju.

A ako jedan film izaziva reakciju, onda je to Lion King.

Dame, jedan jedini test koji možete muškarcu dati kako biste vidjeli je li osjećajan i ima li uopće srce je – gledajte s njim Kralja lavova i gledajte što se događa s njegovim bićem kada Mufasa padne u stampedo gnuova. Čak i ako ga je gledao tisuću puta dotad, reakcija bi trebala biti ista.

E to će nam se dogoditi opet, ovaj put s dodatnom dimenzijom. Holivudski sadisti!

Jon Favreau će režirati ovo izdanje, a glumačka postava je nevjerojatna. Glas Simbi daje Donald Glover, Nala će biti Beyonce, James Earl Jones je Mufasa (a nego?) dok je Chiwetel Ejiofor njegov brat Scar. Ima tu još svakakvih velikih imena, ali nećemo sad u to.

Ovaj teaser trailer je emitiran tijekom NFL utakmice za vrijeme Dana zahvalnosti, a možemo vidjeti praktički čitavu uvodnu scenu u novom ruhu. I ne vjerujemo da će film biti shot-for-shot remake, bit će tu i novih dijaloga, scena i radnje, ali kostur priče znamo.

Pogledaj trailer i oduševi se:

.

Osim Lion Kinga, Disney uskoro izbacuje i Dumba pod redateljskom palicom Tima Burtona i Aladdina.

TAGOVIdisney film hit kralj lavova lion king

Komentiraj