Film i TV

i njima se omakne

Aside Banners

Oskarovci u katastrofalnim filmskim promašajima

Gadno je kad popušite lovu na par loših investicija, kad vam žena pokupi pola imovine u razvodu ili porezna zajaše za vrat. Što tada? Ništa, pokriti oči oskarovskoj statui i prodati se u neko smeće s Adamom Sandlerom.

Piše , Objavljeno

Morgan Freeman (The Contract)

Morgan Freeman u klasičnoj pozi

Morgan Freeman u klasičnoj pozi


Čovjek je bog. Figurativno, jer posjeduje rijetko viđenu karizmu te prepoznatljiv i moćan glas; ali i filmski, budući da je glumio Boga u Svemogućem Bruceu te njegovom nastavku, Svemogućem Evanu.
No, umjesto nimalo smiješnog nastavka ionako lošeg originala izdvajamo ne tako davni film The Contract, u kojem je glumio uz Johna Cusacka, pod režijom Brucea Beresforda, s kojim je Freeman ranije imao mnogo uspješniju suradnju (Driving Miss Daisy). The Contract je jedan od svega tri filma koji nemaju niti jednu pozitivnu ocjenu na Rotten Tomatoes.

Nicolas Cage (Ghost Rider)

Nicolas Cage

Nicolas Cage


Uzmite si minutu vremena da u glavi obradite ovu informaciju:Nikola Scage, kako ga naziva njegov doppelgänger Mladen Grdović, je Oskarom nagrađeni glumac. I dok su ostali glumci napravili zajeb, dva ili sedam u svojoj karijeri, Cage je u karijeri uglavnom birao dobro plaćena smeća, među kojima se tu i tamo zalomio koji vrlo dobar, tipa Face/Off.
Najgori Nicolasov film? Marvelovi junaci u zadnje vrijeme dobivaju pristojne adaptacije, ali Ghost Rider je jedna od najgorih.

Michael Caine (On Deadly Ground)

Michael Caine

Michael Caine


Čovjek koji svoje ime izgovara kao “my cocaine” ima čak dva filma s 0% pozitivnih kritika na Rotten Tomattoes. Jedan je četvrti film iz serijala Ralje (i treći po redu nepotreban), kojeg bi eventualno opravdali kao, ‘ajde – popularna franšiza i dobra plaća, ali je potom snimio On Deadly Ground, čija je jedina svrha bila zadovoljavanje taštine Stevena Seagala, koji je imao glavnu ulogu u filmu, te ga režirao.

Cuba Gooding Jr. (Daddy Day Camp)

Cuba Gooding Jr. (u sredini)

Cuba Gooding Jr. (u sredini)


Dobio je Oskara 1996. za Jerry McGuire i nakon toga potonuo među holivudskim mediokritetom. Imao sasvim solidno desetljeće u devedesetima i… jednostavno nestao. Nije čak ni toliko stvar u tome da je snimao smeća, nego nitko ne bi ni čuo za njega u zadnjih deset godina da nije dobio nekoliko nominacija za Zlatnu malinu.
Koliko nisko se Cuba spustio nakon devedesetih? Do impresivno niskih 2,6 na IMDb-u za obiteljsku komediju Daddy Day Camp, koji je sam po sebi nastavak još jedne u nizu loših komedija Eddieja Murphyja, fima Daddy Day Care.

Jack Nicholson (Man Trouble)

Jack Nicholson - ovaj s većim brkovima

Jack Nicholson – ovaj s većim brkovima


Najnagrađivaniji živući Oskarovac, s tri osvojene nagrade i čak 12 nominacija, najpoznatiji je po izderavanjima koja će zauvijek ostati zapisana u povijesti filma, poput “Here’s Johnny!” u Isijavanju i “You can’t handle the truth!” u Malo dobrih ljudi.
I Jack je imao potrebu napraviti odmak kod uloga karizmatičnih psihopata i baciti zajebanciju u pokojoj komediji, što je rezultiralo nedavnim How Do You Know i njegovim najgorim filmom prema Rotten Tomatoes bazi, romantičnom komedijom Man Trouble iz 1992. godine.

Robert De Niro (New Year’s Eve) i Al Pacino (Jack & Jill)

njih dvojica

njih dvojica


Hoo-hah! Ova dvojica mogu ruku pod ruku, filmske ikone zadnjih desetljeća proteklog stoljeća već duže vrijeme skupljaju pare, između ostalog, pokušavajući nekome dokazati da im komedije idu jednako dobro kao uloge opakih frajera, pa snimaju nepotrebne nastavke Fockera (De Niro) i… onaj Gigli (Pacino). Popis njihovih loših filmova tema je za dodatni članak, a dok možemo u beskraj raspravljati tko je bolji glumac, Pacino ili De Niro, jednako dugo se možemo natezati oko toga tko je snimio više smeća.
Nakon vrlo solidne Dozvole za brak, De Niro je nastavio svoju ulogu u neusporedivo lošijim Fockerima (Dozvola za, Dozvola za male), a bio je i u onoj kvazi-romantičnoj komediji New Year’s Eve, čija je jedina svrha bila nagurati što više poznatih u dvosatni film. Pacino se čak pojavljuje u jednom od najgorih lanjskih filmova, Jack and Jill, koji se ovog mjeseca prikazuje i kod nas (i koji je uvjerljivo zauzeo mjesto na popis filmova koje ne trebate gledati).

Veliki Martin Scorsese trebao bi ponovo ujediniti ovaj dvojac u još jednom mafijaškom filmu, The Irishman, koji je najavljen prije oko godine dana, a prodružit će im se Joe Pesci, s kojim se Marty i De Niro znaju još od Goodfellasa. Bajdvej, nije li nevjerojatno da će to biti prvi puta da Scorsese režira film u kojem glumi Pacino? A čine se kao potpuno prirodan par.

Možda je i najbolje da zaboravite da ovaj dvojac još uvijek aktivno radi u Hollywoodu, te ubacite DVD Scarfacea, Kuma ili Goodfellasa. Zajedno s ostalim glumcima s liste dali su nam gomilu dobrih filmova, zbog kojih ćemo im oprostiti svako naredno smeće koje snime. Šteta reputacije, jedino.

TAGOVIal pacino Cuba Gooding Jr film Michael Caine morgan freeman najgori Nicolas Cage oscar robert de niro

Komentiraj