Film i TV

Kontroverzan i kontroverzniji

Aside Banners

Otkud ovo? Poznati kontroverzni glumac dobio ulogu talijanskog sveca

Piše , Objavljeno

Izvor: Youtube Screenshot

U filmu Padre Pio koji se vrtio oko talijanskog redovnika koji je stekao zvjezdani status među katolicima, glavnu će ulogu tumačiti Shia Labeouf.

Film će biti prikazan u sklopu filmskog festivala u Veneciji, prenosi Variety.

Glumčevo lice najpoznatije nam je iz franšiza Transformers i Indiana Jones, uz klasike iz djetinjstva poput filma Disturbia i novijeg The Peanut Butter Falcona.

Ovo je prvi put da ćemo ga vidjeti na velikom platnu nakon što je 2020. napravio pauzu od glume zbog optužbi koje je iznijela njegova bivša djevojka Tahliah Debrett Barnett. Pjevačica, poznata kao FKA twigs, tužila je glumca za seksualno zlostavljanje, napad i emocionalni stres.

Uz to, njegovo se ime provlačilo kroz dosta skandala – od uhićenja, do neprikladnih javnih istupa i agresivnog ponašanja, rasističkih ispada, krađe i sl.

Dio potencijalnih uzroka takvog ponašanja imali smo priliku vidjeti u filmu Honey Boy za koji je sam napravio scenarij. Radi se o osobnoj priči njegova djetinjstva i problematičnog odnosa s ocem.

Nakon svega toga, ovaj lik (kojem očito treba pomoć) dobio je ulogu kapucinskog redovnika rođenog u 19. stoljeću u malom gradu na jugu Italije. Tijekom svog života, Padre Pio izazivao je i pobožnost, i kontroverze te poticao vjernike koji su uvjereni da je nosio stigme, rane koje je Isus zadobio raspećem.

S obzirom na to da su obojica kontroverzni likovi, možda ovo ispadne dobitna kombinacija. Labeouf ima neosporivu glumačku kvalitetu i raspon, što potvrđuje i voditeljica sekcije Venice Film Festivala u kojoj će film biti prikazan, a koja je njegovu izvedbu mističnog i grozničavog redovnika nazvala izvanrednom.

Padre Pio umro je 1968. u dobi od 81 godine, papa Ivan Pavao II proglasio ga je blaženim 1999., nakon čega je uslijedila njegova kanonizacija 2002. godine.

 

TAGOVIdisturbia indiana jones nasilje padre pio rasizam shia labeouf skandal transformers