Film i TV

damn boy

Aside Banners

Ovako bi Princ s Bel-Aira izgledao u 2019. godini – 30 godina nakon premijere

Piše , Objavljeno

Ove godine, jedna od najomiljenijih (i najrepriziranijih) televizijskih serija, slavi trideseti rođendan. Fresh Prince je ostvarenje koje nam je približilo crnačko iskustvo u Americi. Ne, Cosby Show nije to bio. Iako je bio u pitanju sitcom, Fresh Prince je serija koja je prošla kroz ozbiljne teme kao što su policijsko nasilje, samohrane majke i razorene obitelji, nemogućnost uklapanja u bogato i/ili bijelo i/ili akademsko drutšvo te reverzni rasizam u kojem loptu na košarkaškom terenu treba dodati u ruke visokom crnom klincu iz Philadelphije. Ne samo da smo mi prvi put bili u doticaju s crnačkom kulturom, ovo je bila i jednosmjerna ulaznica brojnim klincima u svijet hip hopa. Ne kažemo da su u pitanju najčišći kriteriji za hip hop glave but it was a start. Soul II Soul s boomboxa, različiti plesni pokreti, šarena Cross Colors odjeća i Jordanice, personalizirani pozdravi s prijateljima i hip hop reference poškropljene kroz epizode… Navukli smo se.

I danas ako naletimo na epizodu, bez obzira koliko puta smo ju pogledali, najčešće ćemo privući stolicu i ostati gledati.

U slavlje tridesetog rođendana, Sun Squared Media su odlučili napraviti trailer za Bel-Air, djelo koje savršeno opisuje stanje američkog društva u 2019. godini, stanje koje se nije previše promijenilo u zadnjih 30 godina od premijere prve epizode ikoničke serije.

.

Ova verzija ne cilja na izmamljen smijeh i nasnimljeni laugh track, Sun Squared Media su izabrali ozbiljniji pristup pa dobivamo nekakav Atlanta vibe – i zahvaljujući izboru vizualne palete, ali i tona same priče. Odlična paralela jer… nije naša – ali svatko tko je gledao Atlantu i ovaj trailer će shvatiti o čemu pričamo.

Sigurni smo da bi Will Smith, Jazzy Jeff i brojni drugi uključeni u izvornik bili ponosni na ovakvu interpretaciju jedne od najutjecajnijih serija svog doba, a mi navijamo da se nešto ozbiljno dogodi te da dobijemo priliku uživati u ovakvom nešto ozbiljnijem Svježem princu.

*držimo fige da se ovo ostvari*

TAGOVIatlanta bel air fresh prince serije

Komentiraj