Film i TV

falite nam

Aside Banners

Ove njuške iz Game of Thronesa ubijene su još ranije, ali dobro bi došle u borbi za prijestolje!

Piše , Objavljeno

Ako još uvijek niste pogledali s08e03 moramo vas upozoriti da će biti spoilera, ali pobogu, petak je i naravno da ste već pogledali. Nekakav korektan konsenzus je da se od utorka smije pričati o epizodi na društvenim mrežama, a toga se držimo i mi.

Sukladno vašim očekivanjima ili ipak potpuno neočekivano, živi su u osamdesetominutnom mračnom pokolju uspjeli srediti Night Kinga i njegove trupe, a presudno ‘Not Today’ bogu smrti rekla je Arya, koja ga je iznenadila s leđa, a onda i probola zmajevim staklom. U srce, poetski. Rastali smo se od horde nestrpljivih Dothrakija, Lyanne Mormont, Melisandre, Edda Tolletta, Berica Dondarriona, a Theon Greyjoy i Jorah Mormont smrću su platili neke stare grijehe. Naravno tu su i tisuće White Walkera, Unsullieda, ovih i onih, ali činjenica je da su i dalje svi oni koji su barem u primislima u igri za tron i dalje živi te da završna borba seli na jug.

.

Desetkovana vojska Winterfella othrvala se najjačem neprijatelju, ali u ovakvom sastavu Cersei s Euronom Greyjoyem na papiru je svakako favorit. Da George R. R. Martin nešto manje brije na pokolj sad bi im dobro došlo nekolicina ovih preminulih likova.

Syrio Forel

Majstor mačevalačkog zanata naučio je Aryju osnove i usadio joj mentalitet nepobjedivog borca. Iz Braavosa je stigao u King’s Landing gdje je pao otprilike u isto vrijeme kao i Ned Stark, koji ga je angažirao. Arya je njegovu smrt osvetila u petoj sezoni kad je ubila Ser Meryna Tranta, koji se s Lannisterovim plaćenicima došao po Aryju i u nekorektnoj borbi pobijedio Syrija s drvenim mačem.

.

Eddard Stark

Dobri stari Ned također nije dočekao kraj prve sezone. Prvo ime Sjevera te ruka kralja Roberta Baratheona, u probleme je upao nakon smrti vječno pijanog kralja kad su mu smjestili Lannisteri. Velik i plemenit ratnik, čije bi vještine puno značile svakoj vojsci, a pogotovo razvodnjenim, promrzlim trupama predvođenih njegovim (ipak ne) kopiletom Jonom Snowom i Daenerys Targaryen.

.

Khal Drogo

U nekoj ludoj teoriji u kojoj bi Drogo pristao biti podređen svojoj nekadašnjoj ženi i njezinom novom ljubavniku-nećaku, možda bi i njegova vojska bila nešto korisnija pa bi na njih mogli računati i u sukobima do kraja sezone. Ovako je stradao od infekcije i jastuka spasa kojeg mu je podarila Majka zmajeva. Nema brige, sad je Aquaman!

.

Robb Stark

Bilo bi zanimljivo vidjeti kakva bi njegova uloga bila danas da nije skončao u jednoj od najšokantnijih epizoda cijele serije, na Red Weddingu kod Waldera Freya. Nedov najstariji sin djelovao je kao siguran pick za ‘svjetla reflektora’ u sezonama koje slijede, ali onda je Game of Thrones pokazao svoje pravo lice.

.

Ygritte

Negdašnja Jonova priležnica i vrsna ratnica, divljakinja Ygritte lijepo bi zatvorila trokut s Daenerys i Sansom, a njezine vještine u baratanju lukom i strijelom opjevane su u nekoliko epizoda. Pitanje je kako bi se snašla južnije od svog ‘prirodnog staništa’, ali da je preživjela od njezine bi ruke stradali još deseci ljudi, uopće ne sumnjamo. Njezin vođa Mance Rayder, kojeg je Snow iz milosti riješio po brzom postupku, također bi dobro došao na rosteru.

.

Thoros of Myr

Tako blizu, a tako daleko da ugleda i posljednju sezonu. Napad medvjeda zombija je preživio, ali veliki fighter ipak nije izdržao hladnoću i White Walkere.

.

Benjen Stark

U istoj epizodi pred kraj sedme sezone ostali smo i bez ujaka Benjija, koji se herojski pojavio niotkuda te doslovno nekoliko sekundi kasnije skončao, sve kako bi spasio Jona. Slava mu!

.

TAGOVIGame of Thrones hbo Igra prijestolja pb

Komentiraj