Film i TV

odbrojavanje

Aside Banners

Ovo su najbitnije epizode Game of Thronesa koje morate pogledati prije posljednje sezone

Piše , Objavljeno

Ok, iz razno raznih razloga (koje ne razumijemo, ali ne sudimo!), nikad nisi pogledao ni jednu epizodu Game of Thronesa i nemaš pojma o čemu se tu sve radi, tko koga, s kim, i protiv koga. Ali, dva tjedna prije početka prikazivanja finalne sezone, nekako si se i sam zakačio za cijelu tu priču i odlučio pogledati zadnju sezonu, makar iz razloga da ne budeš isključen baš iz svih razgovora sljedeća dva mjeseca.

Međutim, do prve epizode ostalo je točno dva tjedna, vremena za odgledati svih sedam sezona nemaš, i sve skupa izgleda prilično komplicirano i ne znaš od kud bi uopće krenuo.

Dobre vijesti su da je jedan od producenata i pisaca, odlučio priskočiti u pomoć i složio je popis epizoda koje moraš pogledati kako bi mogao uroniti u sam kraj (šmrc).

Za početak, kreni od početka i upoznaj se s likovima: WINTER IS COMING & THE KINGSROAD

Prema Bryanu, prve dvije epizode nužne za svakoga tko se želi uključiti u svijet Westerosa jer te natjeraju da se vežeš za likove.

Rekao je: “Sjećam se kako sam gledao grubu verziju uvodnog djela (u kojem se Jon oprostio od svoje obitelji i krenuo prema zidu) na svom laptopu u Belfastu, i razmišljao: “To je to! Imamo show!”.

9. epizoda 1. sezone: BAELOR 

Još jedna prekretnica je svakako deveta epizoda prve serije, emocionalna za svakog obožavatelja. RIP Ned Stark, kojemu je, nakon izdaje Lannistera, odrubljena glava.

Bryan kaže: “Ned Stark se i nakon smrti nadvija nad pričom – vrlo je malo sljedećih epizoda u kojima likovi ne spominju njegovo ime.”
10. epizoda 1. sezone: FIRE AND BLOOD 
Bebe zmajevi. treba li reći išta više?
3. epizoda 2. sezone: WHAT IS DEAD MAY NEVER DIE
“Moja omiljena epizoda “dvorske intrige”. Osobito sam ponosan na redoslijed kojim Tyrion izmanipulira različite članove vijeća jedne protiv drugih. Plus, imao sam priliku predstaviti Brienne!”
6. epizoda 2. sezone: THE OLD GODS AND THE NEW
“Ova započinje s jednom od najtežih scena u cijeloj seriji (Theonovo neuspješno ubojstvo Ser Rodrika). A onda upoznajete neusporedivu Rose Leslie kao Ygritte. A onda slijedi niz kraljevskih nereda. A onda: “GDJE SU MOJI ZMAJEVI ????”
9. epizoda 2. sezone: BLACKWATER

.

 Prva velika bitka!
4. epizoda 3. sezone: AND NOW HIS WATCH IS ENDED 
“Sredinu sezone obilježava brutalna pobuna u Craster’s Keepu (RIP zapovjednik Mormont), pojava Ramsay Snowa kao jednog od naših glavnih zlikovaca, Varysova jeziva priča o porijeklu, i Danyin trijumfalni marš od Astamora s Unsullynom vojskom iza nje. Ovo su jedni od Emilijinih najboljih momenata.”
5. epizoda 3. sezone: KISSED BY FIRE
“Ovo je moja omiljena epizoda koju sam napisao, djelomično zato što gotov proizvod najviše podsjeća na prvi nacrt. Vjerojatno najbolja stvar s kojom ću ikada biti povezan.”
9. epizoda 3. sezone: THE RAINS OF CASTAMERE

.

 “The Red Wedding.To je bila epizoda koja je sve promijenila – i za priču i za život serije. Nikada neću zaboraviti iskustvo snimanja te scene tijekom tjedan dana.”
6. epizoda 4. sezone:  THE LAWS OF GODS AND MEN
Ona s Tyrionovim suđenjem. “Poput Crvenog vjenčanja, snimali smo suđenje u djelovima i bilo je tako uzbudljivo gledati kako je Peter, tijekom tjedan dana, pažljivo modulirao svoju izvedbu prije nego što je dopustio da sve proključa u njegovom konačnom, žestokom monologu.”
8. epizoda 4. sezone: THE MOUNTAIN AND THE VIPER
“Ne mogu reći dovoljno o Pedru Pascalu. Njegov Oberyn Martell jedan je od najdinamičnijih i nezaboravnih likova u našoj seriji. Ovo je ona u kojoj mu Mountain razbije glavu!”
10. epizoda 4. sezone: THE CHILDREN
“Previše dobrih scena i sekvenci koje treba navesti ovdje, tako da ću navesti samo svoje osobne favorite: Arya se susreće s Brienne / Brienne se bori s Houndom / Arya pušta Hunda da umre. A to je samo jedan mali dio ovog istinski epskog dijela. Također smo izgubili hrpu glavnih likova u ovoj epizodi.”
8. epizoda 5. sezone: HARDHOME

.

 “Sjećate li se White Walkersa? They are BAAAACK! No, ova je epizoda jednako snažna u prvoj polovici, sa senzacionalnom igrom između Sanse i Theona (moja dva omiljena likova za pisati koje glume dvojica mojih omiljenih glumaca na svijetu) i Danyjev slavni govor “break the wheel”.
5. epizoda 6. sezone: THE DOOR 
“Držite vrata. Držite— (krene jecati…)”
“The Door” je dobio opće priznanje kritičara, koji su smatrali da je epizoda emocionalna s učinkovitim akcijskim sekvencama u kojima su sudjelovali White Walkers i Hodor, uz “važne odgovore u vezi s mitova iz serije”. 
9. epizoda 6. sezone: BATTLE OF THE BASTARDS

.

Jon Snow i Ramsay Bolton suočavaju se u borbi za kontrolu nad Winterfellom.
 10. epizoda 6. sezone: THE WINDS OF WINTER
“Može li to biti konačna epizoda GoT-a? Ima sve: Jon postaje kralj Sjevera (a mi saznajemo istinu o njegovom podrijetlu), Cersei preuzima željezno prijestolje, a Dany konačno isplovljava za Westeros.”
3. epizoda 7. sezone: THE QUEEN’S JUSTICE
“Mnoge od najboljih scena u GoT-u jednostavno su ljudi koji razgovaraju u sobama. U ovoj epizodi ima tri blockbustera u tom smislu: Jon i Dany se prvi put susreću u sobi s prijestoljem Dragonstone (moj najdraži od mnogih spektakularnih setova Deb Rileyja), Cersei se žestoko osvećuje Ellariji u crnim ćelijama i lady Olenna koja obavještava Jaimea da je ona ta koja je prije toliko godina ubila Joffreya … prije nego što se sama otrovala.”
4. epizoda 7. sezone: THE SPOILS OF WAR
“Ovdje stvari postaju ozbiljne. Jaime i njegov konj suočavaju se s Dany i njezinim zmajem. A vi ne znate za da navijate!”
7. epizoda 7. sezone: THE DRAGON AND THE WOLF

“Još jedna epska završnica sezone. Dragonpit dio (stručno postavljen od strane Jeremyja Podeswe) sadrži više naših glavnih likova zajedno nego ikada prije, jer različite zaraćene frakcije pokušavaju primirje suočene s invazijom White Walkera. Sansa, Arya i Bran ujedinjuju se kako bi Littlefinger odgovorio za svoje brojne zločine. Jon i Dany su napokon zajedno -( ali, čekaj, čekaj, on je tvoj nećak!) Oh, i zombi je srušio Zid.”

.

 S ovih 20 epizoda, spremni ste za osmu i posljednju sezonu (suza u oku)!

 

 

TAGOVIGame of Thrones Igra prijestolja

Komentiraj