Film i TV

gledali smo ovo

Aside Banners

Ovo su najbolji filmovi 2017. godine (zasad) – koliko ste ih pogledali?

Piše , Objavljeno

Šest mjeseci 2017. godine je prošlo, ušli smo u srpanj, a ovo su najbolji filmovi koje ste morali dosada pogledati. Vjerojatno i jeste. Mi smo im morali zapljeskati još jednom jer smo stvarno uživali u kinima više no ikad (a za neke naslove i pred monitorima).

Logan

Najbolji X-Men film. Možda čak i ikad. Drago nam je da se odlučio ići rutom Deadpoola, s ocjenom R što znači dosta nasilja i dosta krvi (klasični Wolverine)… Ovo je priča o budućnosti. I prošlosti. Ovo je i vestern i znanstvena fantastika, a kada Logan ne bi imao te kandže od adamantija, ne bismo film ni kvalificirali kao superjunački. Logan pazi na Xaviera, a upadnu u probleme kada im u ruke padne malena Laura. Laura je toliko hardkor da smo oduševljeni, a i ostali likovi su toliko realni da nam je stvarno stalo do gotovo svakog od njih. Mi smo veliki mede, ne možemo ništa po tom pitanju.

Wonder Woman

Nismo očekivali puno od ovog filma (to producenti mogu zahvaliti Batmanu, Supermanu i Suicide Squadu), ali nas je sve oboružao svojim šarmom i stavom. Gal Gadot je nevjerojatno jaka u glavnoj ulozi, a i misli svojom glavom iako ne dolazi iz ovog svijeta. Čak smo čuli i priče (moguće da su navlakuše) kako djevojčice više vole Wonder Woman nego Frozen. E to je uspjeh. Napokon DC film koji volimo.

Get Out

Nama je možda malo teže shvatiti rasnu klimu u Americi pa je nekako i jasno zašto regionalni kinematografi nisu pustili film u opticaj u isto vrijeme kao i u ostatku svijeta. Film je kao horor, ali nije zapravo strašan u onom “nešto će iskočiti i ti ćeš umrijeti od straha” smislu. Strašan je po pitanju stvarnog života. Vjerojatno nitko od vas (i nas) nije crne boje kože, ali ovo je film o svakom autsajderu koji uopće ne bi trebao biti autsajder jer svi smo jednaki. I obećajemo – na drugo gledanje je priča o crncu koji je zapeo u bjelačkom predgrađu još bolja.

Baby Driver

Akcijska komedija kakvu dugo nismo vidjeli. A iako podsjeća na neke filmove iz prošlosti, film je istovremeno originalan i koristi glazbu kao nijedan film dosad. Kao mjuzikl je, a nije. Baby je mladić koji vozi automobile ako treba pljačkati banku, a sve to radi uz brutalan soundtrack – u svojim slušalicama jer pokušava iscijediti tinitus koji ga muči otkad je bio dijete. Glumačka postava fantastična, dijalozi zabavni, adrenalin čitavo vrijeme. Jedino preporučamo da nakon gledanja filma ne idete autom igdje jer će vas povući jurnjava.

The Fate of the Furious

Osmi nastavak Brzih i žestokih. Ulozi su toliko visoki sada da je serijal sve bizarniji, a to nam i odgovara jer nas podsjeća na neke stare akcijske hitove koji se nisu shvaćali ozbiljno, a opet – toliko novog je natrpano unutra (glumci, tehnologija, automobili, glazba) da se ne može mjeriti s ničim dosad. Znamo da imamo i Baby Drivera na listi, ali nismo se mogli odlučiti između ova dva remek-djela. Sorry.

I Don’t Feel At Home In This World Anymore

Usamljena i čudna djevojka upoznaje još čudnijeg susjeda koji voli nunčake i šurikene. Nađu se u čudnom zapletu. Napet, ali i optimističan, ovo je maleni Netflixov film koji nas je oduševio, drago nam je da je Melanie Lynskey napokon dobila kvalitetnu filmsku ulogu, a ovdje vidimo i Elijah Wooda koji se napokon vratio dobrim filmovima i vjerojatno ćemo ga sada više pamtiti po ovoj ulozi nego po ulozi Froda.

Your Name

Tehnički, ovo je film iz 2016. godine, porušio je sve rekorde u rodnom Japanu, ali tek 2017. godine je otišao u svjetsku distribuciju i osvojio srca diljem planeta. Predivno animiran i predivno napisan, ovo je animirani film koji morate gledati s nekim do koga vam je stalo, najbolje s boljom polovicom. Iscijedit će vas emotivno, ali to filmovi i trebaju raditi, zar ne?

Dvije mlade osobe jedne noći slučajno zamijene tijela. Dječak je u ženskom tijelu, djevojčica u muškom. To se nastavlja događati, a njih dvoje uspostave pravila kako bi zamjene tijela tekle što bezbolnije. Ovo je samo početak, sve što se dogodi poslije će vas oduševiti i uništiti u isto vrijeme.

TAGOVI2017 best of 2017 DC get out kino lista logan marvel najbolji filmovi wonder woman your name

Komentiraj