Film i TV

Aside Banners

Ovo su nove novcate serije koje će vam okupirati ljeto

Piše , Objavljeno

Iako nas je HRT u ljetno vrijeme prije 15 godina navikao na Ljetni retrovizor gdje repriziraju sve moguće serije po treći put, sada živimo u vrijeme hiperpovezanosti sa svijetom i ne moramo gledati Sopranose po šesti put. Realno, ni nemamo TV (ako HRT inkasatori pitaju jel).

Znamo da izlaze i nove sezone nekih starih serija zbog kojih smo nabrijani – kao što je Game of Thrones, ali moramo držati oči otvorenima i za neke potencijalne hitove među rosterom novih ljetnih serija.

Pregledali smo sve što se nudi i dali vam samo ono što nas uistinu zanima. Slobodno nam preporučite nešto svoje u komentarima.

The Mist

Ovo je sa Spike TV-a, ne možemo se sjetiti gotovo ničega sa Spikea osim Afrosamuraja. No u pitanju je serija nastala prema noveli Stephena Kinga iz 1984. godine. Kad smo bili klinci, tresle nam se gaće na spomen Tommyknockersa i Langolijera, fale nam te misteriozne Stephen King serije koje nisu tinejdžerske drame kao što je bila Under The Dome.

Magla prekrije čitav gradić, sve brzo postane kaos, a stanovnici su naglo ograđeni od ostatka svijeta. Serija već ide od 22. lipnja, moramo pohvatati sve što se događa brzo – sad kad su završili Američki bogovi i Silicon Valley.

Glow

Ne volimo tvorenicu “dramedija”, ali Glowu to pristaje. Smještena u osamdesete, serija je možda i najbolje utjelovljenje osamdesetih nakon Stranger Thingsa – samo na drugu, malo više glam stranu sa šljokicama i spandeksom. Alison Brie (Community) je glumica kojoj baš i ne ide, ali tada se ukaže spas u obliku nove zabave – borbe žena u ringu tzv. kečerice. Netflix se isprsio, a Alison Brie je već u prvoj epizodi pokazala s čim sve raspolaže.

Sve epizode su već dosutpne na Netflixu.

Snowfall

John Singleton je američki redatelj koji je režirao vrlo važne filmove po pitanju stvarne slike rasnih identiteta u SAD-u kao što su Boyz n the Hood i Baby Boy, ali je radio i hitove kao što su 2 Fast 2 Furious i Four Brothers. Sada će mu FX dati da se okuša u drami u kojoj istražuje LA u osamdesetima za vrijeme epidemije kreka. Likova svakakvih, od inteligentnog dilera, preko meksičkog hrvača do CIA operativca i kćeri meksičkog druglorda. Ovo se gleda. S Kviki Gricem umjesto kreka.

Premijera 5. srpnja. To je danas.

Midnight, Texas

Midnight je gradić u Texasu u kojem žive vještice, vampiri, vidovnjaci i svi slični i različiti navedenom. Kada se pojavi prijetnja izvana, stanovnici se moraju ujediniti i formirati jednu dosta nekonvencionalnu obitelj. Ništa modern family, samo medieval family. Serija je bazirana na romanima Charlaine Harris koja je napisala i True Blood pa biste mogli i ovo voljeti ako ste voljeli True Blood.

The Sinner

Jessica Biel se vraća. Na male ekrane, ali se vraća. Ljepota naša. Serija od samo 8 epizoda, navodno nemaju namjeru raditi drugu sezonu. Takve se često pokažu vrhunske. Biel glumi Coru Tannetti, mladu majku koja ubije potpunog stranca (ne Balkya, nekog random lika), a ni sama ne zna zašto. Osim Bielove, u seriji će glumiti i Bill Pullman, a sudeći prema obrisima priče – čeka nas napetih osam epizoda.

Premijera je 2. kolovoza, a iza serije stoji USA Network. Oni su nam dali Mr. Robota, a našim braćama i sestrama Suitse.

Marlon

Već neko vrijeme ne vjerujemo u serije američkih TV kuća, uglavnom nas lože streaming divovi i kablovske zvijeri. Ovaj put ćemo napraviti iznimku. Kad smo bili klinci, obožavali smo seriju Damon o policajcu koji je jedan od najsmješnijih policajaca na malim ekranima ikad. Glumio ga je Damon Wayans. To je bilo doba serija po imenima komičara (Martin Lawrence je imao seriju Martin, Ellen DeGeneres je imala seriju Ellen…). Sad dvadeset godina poslije ćemo dobiti i seriju Marlon – gdje će Damon Wayansov brat Marlon glumiti jednu verziju sebe. Bit će klišeja, bit će nasnimljenog smijeha, ali mi ćemo ovo gledat. Marlona znaš kao Shortya iz Mrak filma, ali nama je on lik iz Senselessa, lik iz Šestog čovjeka i lik iz Rekvijema za snove.

Premijera je 16. kolovoza.

The Defenders

Nakon mješovitih osjećaja vezanih za (uglavnom) pojedinačne avanture Daredevila, Jessice Jones, Luke Cagea i Iron Fista, došlo je vrijeme da se oni svi udruže i spase New York od zlih sila. Osam epizoda vrhunske akcije i upitne priče (ne kao da će biti sranje priča nego ne znamo kakva će biti). Marvel bi se nakon usranih Inhumansa mogao vratiti s dobrim Defendersima. Samo neka budu dobri, ne tražimo puno.

Premijera je 18. kolovoza.

Disjointed

Kathy Bates otvara prodavaonicu marihuane u Los Angelesu. To je sve što nam treba da pogledamo barem prvu epizodu Netflixove serije. Ono što nas pak brine je što iza serije stoji Chuck Lorre, mozak iz kojeg je proizašao Big Bang Theory. Sve klišeje o geekovima je dao svijetu, samo da ne napravi isto sa stoner kulturom.

Premijera je 25. kolovoza. Podsjetit ćemo vas.

The Tick

Screenshot at srp 05 12-30-07

Jedan od superjunaka koje smo negdje vidjeli kad smo bili mali, ali nikad nismo konzumirali ništa vezano za njega iako je animirana serija izgledala dost’ kul. Tek u ovom deseteljeću smo se bolje upoznali s The Tickom, superjunakom-krpeljom. Osim spomenute animirane serije, bila je i humoristična serija koja je brzo ukinuta (klasični Fox).

Novi Tick je Amazonovo djelo, pilot epizoda je već bila dostupna za streaming, a u pitanju je serija o malenom računovođi koji otkrije da gradom upravlja zlikovac za kojeg svi vjeruju da je mrtav. On odluči zaštiti grad i u tu svrhu se udružuje sa superjunakom – The Tickom. Humoristična superjunačka, takve nam nedostaju. Jedino Powerless imamo, a i njega nam je malo dosta.

Premijera je 25. kolovoza.

TAGOVI2017 ljeto serije

Komentiraj