Film i TV

ma znaš njega

Aside Banners

Ovog glumca ste gledali previše puta, ali nikad niste vidjeli njegovo pravo lice

Piše , Objavljeno

Gledali ste filmove i serije s njim. I to posljednjih 30 godina već, a ne znate mu baš ni ime, a facu mu niste nikad skoro vidjeli i da prođe pored vas na ulici, vjerojatno ga ne biste prepoznali.

E pa vrijeme je da i jedan ovakav glumački velikan dobije svjetla reflektora na svojoj faci, bijeloj kao sir.

Doug Jones mu je ime. On je čudovište u Oscarom nagrađenom The Shape of Water. On je i Faun u Panovom labirintu. On je i Abe Sapien u oba Hellboya. Primjećujete lajtmotiv ovdje? Da, djela Guillerma Del Tora, ali je Jones glumio i desetljećima prije. Bio je u više od 150 produkcija, a uglavnom nosi kostime i maske pa ga zato gotovo nitko ne prepoznaje kada je “običan čovjek”.

Youtube kanal Great Big Story se odlučio pozabaviti s ovim gospodinom, a stvarno nam je drago da se to dogodilo. Čini se kao simpatičan čovjek, a kako i nećeš biti kada si redovito neko fantastično čudovište. A pretpostavljamo da moraš biti i pristojan i skroman da nosiš sve te gumene nastavke i šminke danima, godinama, satima bez kuknjave.

Doug Jones je naš čovjek.

.

Posebno nas je oduševilo kada smo primijetili da je bio i onaj lebdeći monstrum u Buffy koji krade glasove iz možda i najpopularnije epizode Buffy Ubojice Vampira. E to je bilo stvarno davno!

TAGOVICGI Doug Jones film glumci kostimi zanimljivosti iz svijeta filma

Komentiraj