Film i TV

nekreativno, ali čekamo

Aside Banners

Opet su to napravili: korejski Parazit je najbolji film 2019. – evo stiže i američka verzija!

Piše , Objavljeno

Amerikanci ne vole titlove. To je činjenica. Može li to objasniti njihovu želju i potrebu da svaki iole uspješan film na (njima) stranom jeziku snime na engleskom? Moguće, ali mislimo da je grm u kojem leži zec zapravo grm izrađen od mase zelenih dolara. Još nije jasno hoće li biti bezobrazni remake ili popratni sadržaj nakon filma. Navijamo za drugo ako se već ovo mora događati.

Bong Joon Ho, autor filma i osvajač Zlatne palme u Cannesu (a možda i Oscara, znat ćemo brzo) se udružuje s Adamom McKayjem te će za HBO prilagoditi Parazita.

Ne onako kako su Generala prilagodili za HRT već će se snimiti potpuno nova serija na engleskom jeziku. Adam McKay je poznat po ostvarenjima The Big Short, Vice i recentnoj hit seriji Succesion, a sada će pripomoći korejskom redatelju.

HBO je u financijskom nadjačavanju pobijedio Netflix pa ćemo dobiti seriju. Limited seriju – što može značiti četiri epizode, može značiti osam.

Bongov film Snowpiercer se također prilagođava za televiziju, za TNT u obliku serije, ali on osobno neće surađivati na stvaranju. Ma e… Mogli smo hejtati i seriju Fargo za isisavanje života iz kultnog filma, ali smo dobili serijalizirano remek-djelo tako da ćemo sačekati i serijaliziranog Parazita prije nego počnemo mrziti.

Ako niste gledali Parazita, morate! Nemojte istraživati ništa, do it now!

TAGOVIfilm hbo parasite serija