Film i TV

ništa bez picarda

Aside Banners

Patrick Stewart: Nova serija “Star Trek” je 10-satni film, Picard se vraća

Piše , Objavljeno

Nakon sedam sezona i četiri filma u kojima je upravljao brodom Enterprise kao Jean-Luc Picard, Patrick Stewart službeno je odstupio iz Zvjezdane flote 2002. godine nakon izlaska Star Trek: Nemesis.

U to vrijeme nije imao namjeru ikada ponovno tražiti šalicu vrućeg Earl Grey od brodskog računala. “Iako sam volio biti Picard … nisam shvatio da će postojat i loša strana toga”,
priznao je Yahoo Entertainmentu.

A loša strana bila je uvjeriti filmsku industriju i redatelje da bi mogao igrati nešto drugo osim kapetana broda. I tako je donio tešku odluku da trajno povuče svoj alter ego, odbacujući sve molbe da opet obuje uniformu Zvjezdane flote s odlučnim “Gotov sam s time.”

Pa čini se da ipak nije.

Prošlog kolovoza, Stewart je šokirao svijet najavivši da će se Picard vratiti u novu seriju Star Trek-a. “Neočekivano, ali divno iznenađenje je da sam uzbuđen što ću se vratiti Jean-Luc Picardu”, napisao je na Twitteru.

Svoj povratak objasnio je pričom da se radi o nečemu neviđenom i neobičnom i da iako se prvotno našao s redateljima samo kako bi im “ozbiljno objasnio zašto se više ne vraća”, ono što je čuo zaintrigiralo ga je.

Ok, Stewart, pravimo se da to nije zato jer si shvatio da ćeš teško ikada u bilo kojem filmu nadmašiti Picarda.

Nova serija će ispričati jednu dugu priču umjesto epizodne strukture “Next Generation”. “Pišu film u trajanju od 10 sati”, kaže glumac, misleći na grupu pisaca pod vodstvom Alex Kurtzmana. Ranije ove godine, Kurtzman je rekao da će se radnja još uvijek neimenovane serije održati nakon uništenja Romulanskog carstva.

Veseli li vas Picardov povratak?

TAGOVIPatrick Stewart picard star trek

Komentiraj