Film i TV

komedija godine?

Aside Banners

Paul

Piše , Objavljeno

Paul

Paul

Ako nas redovito pratite znate o čemu se radi. Graeme Willy (Simon Pegg) i Clive Gollings (Nick Frost), dva britanska strip fanatika, nakon Comic Cona odluče posjetiti sva mjesta na kojima su se vanzemljci pojavili u SAD-u. Ubrzo nalete na pravog E.T.-ja, odnosno Paula (Seth Rogen), koji već 60 godina boravi na zemlji, točnije u vojnoj bazi, pripremajući zemljane na dolazak ostatka njegove vrste. Ali Paul je odlučio vratiti se kući, pa zajedno sa naša dva junaka bježi pred saveznim agentima i ocem djevojke koju su putem oteli.
Urnebesna, inteligentna i na trenutke britka komedija koja je ponovo spojila Simona Pegga i Nicka Frosta, koji glume…pa sami sebe. Ponavljajući uloge koje su već odglumili u Spaced, Shaun Of The Dead i Hott Fuzz, a kako su i u životu prijatelji, kemija koju njih dvojica imaju na ekranu je neponovljiva. I da je samo film o njima dvojici bio bi dovoljan, a kako je u priči i urnebesni vanzemaljac Paul, koji je bajdvej pomogao Spielbergu pri pisanju scenarija za E.T., izmislio agenta Muldera i… nećemo vam više otkrivati, možete očekivati jednu od najboljih komedija godine.

Simon Pegg i Nick Frost

Simon Pegg i Nick Frost

Možda jedini nedostatak filma je činjenica da je Paul svojom pojavom, glasom, rječnikom – da skratimo u svemu – Seth Rogen, koji ponekad zna biti suviše iritantan. No, kako ne moramo gledati njegovu facu, nego jednog simpatičnog došljaka iz svemira, to nekako i funkcionira. Pridodate li svemu sjajne role Jasona Batemana, Sigourney Weaver, te posebice Kristen Wiig u ulozi kršćanskog fanatika Ruth, koja je upravo otkrila psovanje, obećajemo puno smijeha. I da ne zaboravimo mnoštvo referenci na sci-fi kulturu, koje filmu daju dodatni šarm, kojega ionako ima na bacanje.

Originalni naziv:Paul

Redatelj:Greg Mottola
Uloge:Simon Pegg, Nick Frost, Jason Bateman
Žanr:komedija

Trajanje:104 min.

TAGOVIfilm Greg Mottola Jason Bateman komedija nick frost Paul simon pegg

Komentiraj