Film i TV

postoji svijet i van marvela

Aside Banners

Pet trailera s ovogodišnjeg Comic-Cona: filmovi i serije kojima se veselimo (a nisu Marvel)

Piše , Objavljeno

Od 18. do 21. srpnja, u kalifornijskom gradu San Diego održavala se konvencija poznata kao Comic-Con. Događaj godine za sve zaljubljenike u strip i super junake održava se od 1970. godine. Comic-Con je originalno bio namijenjen prvenstveno stripovima te filmovima i serijama SF žanra.

Danas Comic-Con obuhvaća širi spektar pop kulture, uključujući horore, animaciju, anime, manga, karte, video igre, webcomics i fantasy romane. I ove godine na konvenciji su se pojavile zvijezde A-liste kao što su Brad Pitt, Leonardo DiCaprio, Angelina Jolie, Scarlet Johanson i brojni drugi te mnogi bitni ljudi i rukovoditelji iz svijeta filma.

Screenshot_2

Marvel je ove godine definitivno “ukrao show”, najavljujući čak 10 novih naslova u sljedeće dvije godine. No, osim nekih scena sa snimanja Black Widow, još nemaju trailere ni za jedan nadolazeći projekt jer još nisu ni krenuli sa snimanjem.

No zato su neke druge kuće poput Warner Brossa, HBO-a i Netflixa najavili svoje filmove i serije, od kojih smo izdvojili pet kojima se posebno veselimo.

FILMOVI

Top Gun: Maverick

Datum premijere: 26. lipnja 2020

Ako ne računamo Marvela, jedno od najvećih iznenađenja tijekom SDCC-a bio je Tom Cruise koji je podijelio teaser trailer za Top Gun: Maverick. Kako je originalni film izašao prije 34 godine, nastavak će biti nostalgijom ispunjeni spektakl za sve one koji su dovoljno stari da se sjete Cruisea koji igra sada legendarnog pilota Petea “Mavericka” Mitchella. Jon Hamm, Jennifer Connelly, Miles Teller i Ed Harris također se pridružuju ekipi.

Terminator: Dark Fate

Datum premijere: 1. studenog 2019.

Ok, u uspješnost ovog projekta malo smo skeptični, ali nostalgija će opet odigrati svoje i kupit ćemo i tu kartu za kino.

Dok novi trailer nije prikazan tijekom panela, prikazano je nekoliko scena sa snimanja i komentari – dovoljno da uzbudi sve fanove original filmova. U Dark Fate vratit će se dobar dio izvorne postave, od glumice Linde Hamilton kao Sarah Connor i Edwarda Furlonga kao John Connora, do samog Arnolda Schwarzeneggera kao T-800. Terminator: Dark Fate bit će izravan nastavak filma “Terminator 2: Sudnji dan” Jamesa Camerona iz 1991. godine, a film će ponovno producirati slavni redatelj.

Serije

Westworld

Datum premijere: 2020.

Dolores se napokon oslobodila svog unaprijed programiranog života u kojemu joj je jedina svrha zabavljati bogate posjetitelje i ispunjavati njihove mračne fantazije u zabavnom parku western tematike. Roboti su sada bačeni u svijet Drugog svjetskog rata, dok se oni koji su pobjegli pokušavaju nositi sa stvarnim svijetom. Evan Rachel Wood, Thandie Newton i Tessa Thompson repriziraju svoje uloge, a pridružuje im se i Aaron Paul iz Breaking Bad.

The Witcher

Datum premijere: kraj 2019.

Netflix’s The Witcher adaptacija je knjiga koje je napisao Andrzej Sapkowski, a po kojima je već izašla pohvaljena serija videoigara.  Serija fantazije ispunjena je čarolijom, čudovištima, vilenjacima i patuljcima, a nadaju se da bi mogla biti vrijedna alternativa to jest zamjena GoT-a.

Rick and Morty

Datum premijere: Studeni 2019.

Iako tehnički nije trailer, Dan Harmon i Justin Roiland dali su uvid u nadolazeću epizodu vrlo očekivane četvrte sezone Rick i Mortya koja nas posebno veseli.

TAGOVIcomic con hbo Netflix