Film i TV

razumijemo te, stari

Aside Banners

Peter Jackson ozbiljno razmišljao o hipnozi kako bi zaboravio svoj rad na Gospodaru prstenova

Piše , Objavljeno

Izvor: Youtube Screenshot

Slavni redatelj želio je moći samo ‘sjediti i uživati’ u filmovima, kao i svi ostali, prenosi Entertainment Weekly.

A realno, nakon šest godina života i abnormalnog truda uloženog u jednu od najboljih filmskih trilogija u povijesti?

Nagrada je samo putovanje, a ne cilj, tako da ono što dolazi nakon svjetske slave i ispisane filmske povijesti, s pretpostavkom da ostanete prisebni, vjerojatno nije toliko slatko koliko bi se na prvu moglo činiti.

Bez obzira na to što je stvorio, Peter Jackson dao bi sve kad bi još jednom mogao vidjeti LOTR svježim očima.

Ljudima koji su odrasli s LOTR-om i sjećaju se intenzivnih osjećaja nakon prvog gledanja – ovo vjerojatno ima smisla.

O tome koliko je jako Jackson to htio, govori i činjenica da se Oskarom nagrađeni redatelj čak konzultirao s britanskim mentalistom Derrenom Brownom kako bi se podvrgnuo hipnozi.

U intervjuu za The Hollywood Reporter’s Awards Chatter podcast ispričao je kako se, kada je radio na LOTR filmovima, uvijek osjećao kao osoba ih nije mogla vidjeti ‘prvi put’. Kad bi došlo vrijeme prikazivanja filmova, na njima je prethodno radio pet-šest godina, tako da je smatrao velikim gubitkom to što ih nikada nije mogao pogledati kao publika.

Razmišljao je o odlasku na hipnoterapiju da bi zaboravio o poslu koji je odradio prethodnih godina te kako bi mogao uživati i sjediti gledajući s ostalima.

Iako se na kraju nikada nije odlučio na to, Derren Brown smatrao je da može Jacksonu ostvariti želje.

Ostaviti iza sebe ono što te je prometnulo u to što jesi danas, s obzirom na to da Jacksonovo pamćenje ima daleko više značajnijih događaja nego ono prosječne osobe, na kraju krajeva nije beznačajno.

Objavljena između 2001. i 2003., trilogija LOTR zaradila je gotovo tri milijarde dolara diljem svijeta te osvojila 17 od 30 Oskara.

Ako ništa drugo, Peter Jackson je trenutno sretan što će imati priliku gledati nadolazeću Amazonovu seriju “The Lord of the Rings: The Rings of Power”, vrijednu milijardu dolara, kao posve neutralan gledatelj. Za njegovo, a i naše dobro – nadamo se da će serija biti dobra.

 

 

 

 

TAGOVIhipnoza LOTR peter jackson trilogija