Film i TV

car

Aside Banners

Pogledajte nevjerojatnu transformaciju Brendana Frasera za film The Whale!

Piše , Objavljeno

Izvor: Youtube Screenshot

Prošlogodišnji film redatelja Darrena Aronofskoga kojime se Brendan Fraser nakon godina izbivanja s filmskog platna napokon vratio u svoj svojoj slavi prati priču povučenoga, morbidno pretilog predavača engleskog jezika od skoro 300 kila koji pokušava obnoviti odnos sa svojom otuđenom kćeri tinejdžericom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Darren Aronofsky (@darrenaronofsky)


Čim se počelo raditi na filmu oko cijele priče stvorio se veliki hype – prvo jer su svi jedva čekali opet vidjeti Frasera u ozbiljnoj drami, a onda i zbog Aronofskoga kojemu nitko neće zaboraviti Requiem for a Dream zahvaljujući kojemu je Jennifer Connelly zaradila i nominaciju za Oskara u kategoriji najbolje glavne glumice.

Fraser je već pokupio nekoliko nagrada za svoju izvedbu u povratničkom hit filmu, ali su svi htjeli znati hoće li kući odnijeti i Oscara. (opaska urednika nakon dodjele Oscara — hoće!) Sam film do sada je ovojio 40 nagrada i 114 nominacija u različitim kategorijama.

Međutim, ako skrenemo s lica u filmu na ruke iza filma – definitivno treba dati zasluge ljudima koji su radili na Fraserovoj šminci. To je na sreću prepoznato i nagrađeno nominacijom za Oskara u kategoriji najbolje šminke i frizure.

Fraser je u “odijelu” bio od glave do pete, za cijelo vrijeme snimanja, a proces sastavljanja dijelova u cjelinu bio je iznimno naporan, a čemu imamo priliku svjedočiti zahvaljujući Aronofskome koji je cijeli proces vjerno kačio na instagram.

Šef šminke Adrien Morot “sastavljao” je Frasera satima svaki dan prije početka snimanja, a u stvaranju savršene iluzije pomagalo mu je još nekoliko umjetnika.

Kad se male ruke slože, nastane film zbog kojeg su svi na dobitku.

Ako još niste pogledali, a u potrazi ste za pričom koja vas ne ostavlja ravnodušnima, onda vam The Whale definitivno može ponuditi takvo iskustvo. Uostalom, brat Fraser je dobio i Oscara za najbolju mušku glavnu ulogu!

Ako želite više pročitati o ovogodišnjoj dodjeli, možete to napraviti OVDJE.

TAGOVIbrendan fraser film oskari šminka the whale