Film i TV

fuhuck?

Aside Banners

Pogledali smo Povijest psovki na Netflixu – jesu li škakljive riječi i kočijaš Nicolas Cage dovoljni?

Piše , Objavljeno

Na Netflixovom home screenu nam se ukazala serija Lupin. Glumi Omar Sy, šarmantni francuski glumac kojeg volimo još od vrhunskog angažmana u Intouchables, francuskom filmu o kvadriplegičaru i njegovom asistentu koji je postao toliki hit da su čak i Ameri odlučili snimiti remake s Kevinom Hartom i Bryanom Cranstonom.

I sad si ti misliš “Otvorio sam članak o seriji Povijest psovki i oni mi pričaju o Lupinu, WTF”. A čuj… Doći ćemo i do tog.

Iako ima svega pet epizoda, umorni smo od praćenja radnje pa smo odustali od Lupina prije nego smo i stisnuli play te smo se odlučili za poznatije lice i jednostavniji zalogaj u vidu History of Swear Words.

.

Izgledalo nam je kao nekakav lagani oblik Voxovog Explaineda, a Explained volimo pa smo mislili da ne možemo promašiti. I nismo promašili, ali možda smo ipak očekivali dz previše. Znaš “dz”? To ti je sinonim za “malčice”.

Glavni voditelj, lice i glas čitavog projekta je Nicolas Cage. Volimo tog lika kao i ostatak Interneta.

Kada smo čuli da će Nicolas Cage psovati pred kamerama, činilo se kao simpatična ideja. Ukratko – čitava serija je “simpatična ideja”.

Riječi poput fuck, shit i dick se provlače kroz par epizoda, gleda se kada su dobile oznaku psovki i smiju li se koristiti ili ne.

Izvedba nas neizmjerno podsjeća na neke MTV i VH1 dokumentarce sa sugovornicima ispred šarenih pozadina uz neke polusmiješne opaske u kojima baš i nema pretjerano supstance. Na trenutke neki sugovornici impresioniraju znanjem i komentarima, tu prije svega smještamo glazbenika Open Mike Eaglea i filmskog kritičara Elvisa Mitchella, ali takvi trenuci su rijetki. Ono što nas je oduševilo je milijun načina za ubaciti psovku u govor Nicolasa Cagea, uključujući i vrištanje riječi FUCK iz sveg glasa.

Sigurni smo da ćemo zbog ove serije dobiti još memeova.

Usprkos manjku supstance, serija se lako gleda, a nećete morati ni pauzirati sadržaj kada idete po refill grickalica i piva jer nemate baš nešto previše za propustiti.

Od nas ocjena 6 od 10, ali uz disclaimer da je ovo idealna serija za mozak na pašu. Što nam treba u posljednje vrijeme.

TAGOVINetflix Nicolas Cage psovke serije