Film i TV

kada pornhub pokušava biti art

Aside Banners

Pornhub objavio svoj prvi film koji nije pornić, želi biti platforma za umjetnost (iako mi kažemo da već godinama jesu)

Piše , Objavljeno

Pornhub objavljuje film o crnačkoj lezbijskoj striptiz kulturi jer želi dati prostora umjetnicima da ispričaju posebne priče.

Uh. Ovo je bio težak uvod za napisati. Toliko riječi oko kojih će politički korektnim internet ratnicima zatitrati oko. Oh, well…

Nego, da se vratimo na ovu ekskluzivu i presedan koji je postavio Pornhub, tvoj najdraži pretraživač. Sveprisutna američka pornografska web stranica objavljuje svoj prvi film za odrasle, a koji nije pornić, eksluzivno je jučer objavio Variety.

Riječ je o dokumentarcu “Shakedown” čiji je autor umjetnica Leilah Weinraub. Dokumentarac navodno spada u visoku umjetnost te je posljednje tri godine bio prezentiran u Whitney muzeju i MoMA-i. Shakedown je pripovijest o queer ženama i muškarcima koji su bili djelom lezbijske striptiz klupske scene u Los Angelesu. Film je sastavljen iz materijala snimljenog tijekom 15 godina, a nudi duhovit, senzualan i informativan pogled jedne zanimljive subkulture.

Snimka zaslona (454)

Film će se tijekom cijelog mjeseca ožujka besplatno emitirati na Pornhubu nakon čega će biti dostupan na iTunes-ima.

Sada je sjajna prilika za predstavljanje filmova u umjetničkom prostoru, postoji veća otvorenost prema raznolikosti i sadržaju i drugačijem načinu pripovijedanja“, rekla je Weinraub dodajući da se posebno nada angažiranju ženskih korisnica Pornhuba.

Snimka zaslona (453)

Iz Pornhuba su rekli kako je ovaj film tek prvi korak prema nečemu puno većemu. 

Želimo biti viđeni kao platforma koju umjetnici i kreativci mogu koristiti“, rekao je direktor Pornhuba Alex Klein. “Već smo vidjeli umjetnike kako objavljuju sadržaj kojem možda nema mjesta na stranicama poput YouTubea ili Vimea jer ne dopuštaju golotinju. Za nas je premijera dugometražnog filma nešto što prvi put radimo. Jako smo uzbuđeni zbog toga.

Na stranici će postojati i chat gdje će korisnici moći međusobno razgovarati o filmu, a jednom tjedno će se u raspravu priključiti i Weinraub.

Ne znamo što da mislimo o ovom Pornhubovom pokušaju da bude art. Zbunjuje nas. Hoće li se naš safe place na koji idemo ispunjavati  fantazije na koje nismo baš uvijek ponosni, pretvoriti u neku umjetničku feminističku platformu? Tko još želi osjećati grižnju savjesti dok se dvoumi između ebony i bukkake kategorije? Pornhube, što to činiš!

TAGOVIdokumentarac pornhub shakedown striptiz klubovi