Film i TV

zbogom, jerry

Aside Banners

Postava Seinfelda se oprostila od kolege i prijatelja Jerryja Stillera, bloopersi su nam izmamili osmijeh na lice

Piše , Objavljeno

Glumac Jerry Stiller umro je u ponedjeljak u 92. godini života, a tužnu vijest je sa svijetom podijelio njegov sin Ben Stiller.

Mnogima će Jerry zauvijek ostati u sjećanju kao Frank Costanza, otac George Costanze u kultnoj seriji Seinfeld.

Prema knjizi Seinfeldia, autorice Jennifer Keishin Armstrong, Stiller je izvorno odbio ulogu Franka jer je u to vrijeme radio na predstavi Tri muškarca i jedan konj. Službeno se pridružio Seinfeldu u petoj sezoni kada se George vraća kući u Queens kako bi živio s roditeljima. U Seinfeldiji on to naziva početkom “najboljih godina mog života kao glumca.”

Frank je bio glasan i lako iritabilan lik koji se uvijek žalio, u duhu Seinfelda – ni o čemu. Naravno, najčešće se derao na svoga sina Georgea, ali ni Jerry, Elaine i Kramer nisu prošli bez svoje porcije. Čitava glumačka postava ga je iznimno cijenila i voljela, a to su pokazali i u objavama u kojima se opraštaju s bivšim kolegom i prijateljem.

Jason Alexander, koji je glumio Georgea, objavio je fotografiju njih dvoje i napisao kako ga apsolutno voli. “Takve tužne vijesti da je moj voljeni prijatelj, Jerry Stiller, preminuo. Bio je možda najdraži čovjek s kojim sam ikada imao čast raditi. Nasmijavao me kad sam bio dijete i svaki dan kada sam bio s njim. Sjajan glumac, sjajan čovjek, divan prijatelj. “

Jerry Seinfeld je kratko napisao kako će Stillerova komedija živjeti vječno i prenio je status svog menadžera Georgea Shapira.

Julia Louis-Dreyfus, koja je glumila Elaine, objavila je blooper scene s Jerryjem napisavši: “Istina je da se ovo događalo cijelo vrijeme s Jerryjem Stillerom. Bio je tako smiješan i tako drago ljudsko biće. Svi smo ga voljeli. RIP Jerry Stiller.”

TAGOVIjerry stiller rip Seinfeld