Film i TV

Zar opet Disney?

Aside Banners

Potvrđen Kralj lavova 2 – uništavanje dječjih sjećanja, opet

Piše , Objavljeno

Realno s obzirom na to koliko je Kralj lavova zaradio, nije bilo upitno hoće li biti drugog dijela, iako smo se nadali da mooožda neće doći do toga…

Sa zaradom od preko 1.6 milijardi američkih dolara bilo je samo pitanje vremena kada će Disney potvrditi Kralja lavova 2. Eto, dogodilo se na iznenađenje svih nas nikoga. S objavom novog redatelja sve je postalo stvarnije. Barry Jenkins, redatelj Moonlighta, dobio je zadatak stvoriti nastavak “realistične” verzije filma koji nitko nije tražio.

Kako se učimo prihvaćati stvari koje su van naše kontrole, postavili smo si jedina dva bitna pitanja. Prvo je bilo: “O čemu će se raditi?” Simba se vratio kući, uspješno je svrgnuo svog strica s trona Pride Rocka. Hoće li sada nastaviti tamo gdje i crtići koje većina nije gledala? Naime, Kralj lavova ima dovoljno animiranih filmova iz kojih Jenkins može crpiti inspiraciju: Kralj lavova 2: Simbin ponos, Kralj lavova 3: Hakuna Matata!, Timon i Pumba: put oko svijeta ili druge animirane serije iz franšize Kralja lavova koje vjerojatno niste gledali. Materijala ima, a za što će se Barry odlučiti, to ćemo još vidjeti.

Drugo pitanje koje smo si postavili: “Hoće li se vratiti Queen B?”

Definitivna svijetla točka u prošlom dijelu je bila Beyonce. Njen glas u liku Nale nam je baš sjeo, koliko god to čudno zvučalo jer je u pitanju animirana lavica. Također, soundtrack je kroz nju dignut na viši nivo koji smo priželjkivali i očekivali.

Stoga, ako nam baš trebate upropastiti djetinjstvo i novoj generaciji klinaca pokvariti pravog Kralja lavova, bar nam vratite Beyonce. To je naš jedini zahtjev. U suprotnom nećemo doći u kino, ali ne entuzijastični.

Kada je premijera? To se još ne zna. No, to nam daje vremena da do prvog foršpana vježbamo prihvatiti stvarnost u kojoj će postojati foto-realistični Kralj lavova 2. Hakuna Matata, braćo i sestre.

TAGOVIBarry Jenkins beyonce disney kralj lavova