Film i TV

nekom je sigurno stalo

Aside Banners

Potvrđeno – Disney Plus stiže u Hrvatsku, a znamo i kada!

Piše , Objavljeno

Disney Plus je promijenio odnose snaga u tržišnoj utrci među streaming servisima koju od milja nazivamo “streaming ratovima”. Uz Mandaloriana smo dobili vjerojatno prvu blockbuster seriju koja bi bez ikakvih problema mogla biti prikazana u kinima, a i sam Disney/Pixar/Marvel/Star Wars katalog ima ogromnu vrijednost jer ga većina konkurenata ne može prikazivati. Tržište je moralo reagirati, HBO Max je počeo prikazivati i filmove koji paralelno igraju u kinima, a Netflix je obećao po jedan novi, ravno-na-Netflix filmski hit svakog tjedna što baš i nisu ispoštovali. Brojem naslova jesu, ali kvalitetom nikako.

I uspjeli smo gledati Disney Plus u različitim kombinacijama koji zaobilaze geografske blokade, ali sada to više neće biti potrebno – Disney Plus stiže u Hrvatsku i još 41 državu diljem svijeta!

Variety piše kako će usluga početi s radom na novim teritorijima tijekom ljeta ove godine, a popis je prevelik da ga prenosimo u cijelosti. Ali… Uz Hrvatsku, moramo spomenuti da će od ljeta Disney Plus biti dostupan i u Vatikanu. Za sve redovnike koji žele skratiti vrijeme između misa uz par epizoda Lokija.

Cijena za ove nove države još nije otkrivena, a još uvijek ne znamo hoće li biti dostupni paketi od kojih bi nas najviše razveselila kombinacija Disney Plusa, Hulua i ESPN-a.

Ovo znači da ćemo napokon imati sve MCU projekte i Disneyjeve animirane klasike na jednom mjestu. Ionako pokrećemo upravo njih kada ne možemo izabrati što bismo gledali.

TAGOVIdisney disney plus mcu Netflix serije streaming streaming ratovi streaming servisi