Film i TV

troši se

Aside Banners

Predviđanja ispunjena – Dune rasturio na kino blagajnama

Piše , Objavljeno

Izvor: Youtube Screenshot

Prognoziralo se da će Dune ovog vikenda na američkim kino blagajnama zaraditi oko 35 milijuna dolara, što je trebalo biti dovoljno za prvo mjesto, ali je u stvarnosti zaradio čak i malo više. Ako ljudi stvarno žele nastavak Dunea, morat će se malo potruditi i još malo posjetiti kino-dvorane.

40 milijuna dolara je zarađeno u prvom vikendu prikazivanja pa je tako Dune preskočio prošlotjednog prvaka američkih kina – nastavak iz Halloween franšize “Halloween Kills”. To je ujedno i najbolje otvaranje u Americi za redatelja Denisa Villeneuva. To su dobre vijesti jer Villeneuvova vizija još uvijek nema zagarantiran drugi dio. Ili su to samo igre koje Warner Bros igra da film zaradi što više. Ne znamo, ali ćemo dati svoje pare!

U drugom vikendu prikazivanja, Halloween Kills je zaronio za čak 70 posto pa je tako ovog vikenda zaradio samo 14 milijuna dolara. To je često slučaj s hororima – ali i filmovima koji se prikazuju u isto vrijeme i na streaming servisima (‘Halloween Kills’ je svoj dom pronašao na Peacocku).

Na trećem mjestu se nalazi No Time To Die, još znan kao “novi Bond, zadnji Craigov”, a na četvrtom mjestu se smjestio drugi dio Venoma.

Osim ovih filmova vrijedi i istaknuti novi film Wesa Andersona The French Dispatch. Film je zaradio samo 1.3 milijuna dolara, ali nije išao u široku distribuciju kao ostali navedeni filmovi. Prikazan je samo u 52 kino dvorane dok je Dune prikazan u čak 4000+ kino-dvorana. Što će reći – The French Dispatch ima jako dobar prosjek zarade. Timothee Chalamet glumi i u Duneu i u The French Dispatch, ima li svijet novu glumačku zvijezdu koja pripada A-listi glumaca?

TAGOVIbox office film kino