Film i TV

Banner 300

Pročitajte koji su najbolj neproducirani SF scenariji 2012. godine

Piše , Objavljeno

Na ovoj veseloj listi jednom su bili i brojni hitovi kao što su Inglorious Basterds, Slumdog Millionaire te The King’s Speech, tako da nas među naslovima vrlo vjerojatno očekuju i budući Oscarovci. Nemojte zaboraviti gdje ste po prvi put čuli za njih!

Listu je 2005. kreirao Franklin Leonard, a počela je kao malo istraživanje na uzorku 100 direktora filmske industrije, a prerasla je u ozbiljan projekt u kojem prijedloge daje preko 500 Hollywoodskih šefova te biznis u kojem scenaristi za određenu svotu mogu dobiti procjenu svojih scenarija te slanje istih spomenutim facama u Hollywoodu. Ove godine na listi se našao impresivan broj scenarija Science Fiction tematike, a io9.com pomogao nam je izabrati najzanimljivije.

Hibernation

Pogrešno osuđen zatvorenik dobrovoljno se prijavi na eksperiment s hibernacijom u zamjenu za jedan dan uvjetnog otpusta svakih pet godina, koje koristi za dokazivanje svoje nevinosti te potragu za svojom izgubljenom kćeri po futurističkim krajolicima.

Story of Your Life

Kada se alienske letjelice spuste na zemlju diljem planeta, vojska zaposli lingvističkog eksperta da ustanovi dolaze li u miru ili su prijetnja. Prilikom učenja komuniciranja s alienima, počinje doživljavati snažne flashbackove koji postaju ključ shvaćanja misterije vezane uz pravu svrhu njihove posjete.

Americatown

U bliskoj budućnosti svijetom dominira Kina, a bivši činovnik LAPD-a pokušava spasiti svoju obitelj od bijede u Los Angelesu obavljajući poslove za gospodara kriminala u američkom getu unutar naprednog Hong Konga.

Man of Tomorrow

U alternativnoj stvarnosti 1940. godine, vlada SAD-a sklapa dogovor s neuništivim gangsterom da ubije Hitlera, te mu zauzvrat prepušta grad Chicago koji će pretvoriti u svoju verziju utopije. Nažalost, njegov model grada nikad ne postaje stvarnost, on i njegovi ljudi smatraju se odgovornima za uništavanje jednog od najvećih američkih gradova i vlada ga želi mrtvog.

The Final Broadcast

Čovjek prihvaća posao radio reportera u malom gradu, samo kako bi otkrio da unutar njega postoji radikalna grupa koja planira masovnu destrukciju u vrijeme nadolazeće pomrčine mjeseca.

The Survivalist

Godinama nakon što nedostatak resursa prouzrokuje smrt većeg dijela svjetske populacije, jedan od preživjelih živi sam na farmi dok se na njoj ne pojavi žena sa svojom sedamnaestogodišnjom kćeri u potrazi za zaklonom.

Our Name is Adam

Astronaut putuje u prošlost kako bi pomogao mlađoj verziji sebe.

The Portland Condition

Mladić se prvi put se zaljubljuje – no ubrzo prima pismo od sebe iz budućnosti koje ga upozorava na nadolazeći slučaj slomljenog srca.

Somacell

U budućnosti u kojoj se zatvorenike rehabilitira virtualnom stvarnošću, ženski čuvar zatvora otkriva urotu koja dovodi njenu odanost u pitanje.

Ground Control to Major Tom

Nakon devet godina, NASA-in komunikacijski ekspert uspijeva ponovno uspostaviti vezu s astronautom za kojeg je vjerovala da je mrtav, te pomaže u njegovu spašavanju iz svemira.

Transcendence

Epska ljubavna priča postavljena u vrijeme u kojem znanstvenik na samrti uspijeva uploadati svoju savjest na internet te se na taj način boriti protiv sila koje aktivno rade na sprječavanju postojanja osobnosti.

Almanac

Grupa srednjoškolaca otkriva kako putovati kroz vrijeme, no nisu upoznati s potencijalnim posljedicama koje ono donosi.

Peste

Nakon izbijanja virusa koji izbriše većinu ljudske populacije, tinejdžerka dokumentira novi život svoje obitelji u karanteni te pokušava zaštititi svoju zaraženu sestru.

TAGOVIblack list hollywood oscar scenarij sf

Komentiraj