Film i TV

pljunuti

Aside Banners

Pronađi razlike! Fotografije poznatih glumaca i dvojnika kaskadera s Avengers seta

Piše , Objavljeno

Tihi heroji iz sjene koji se bacaju na glavu, neumorno vježbaju i rade sve u svojoj moći za mali dio financijskog kolača te da bi učinili glavne filmske junake još više kul u našim očima. Sve smo to znali od ranije. Ipak, galerija fotografija objavljena na online magazinu Bored Panda dodatno je bacila svjetlo na čitavu ovu, u filmskoj industriji uobičajenu situaciju. Sličnosti između zvijezda i njihovih anđela čuvara sa seta često su toliko nevjerojatno velike da nam je trebalo nekoliko sekundi i temeljito čišćenje ekrana da budemo sigurni. Pravi Avengersi i Slim Shady, molimo ustanite!

Chris Hemsworth (Thor) i dvojnik Bobby Holland

1

Bobby je ozbiljan hollywoodski igrač i osim Hemswortha već je radio s Tomom Cruiseom i još nekim slavnim licima, a samo pri snimanju Thora ozljedio je disk, prepone i rebra. Usput pazi i na Chrisovu prehranu, true hero.

Mark Ruffalo (Hulk) i dvojnik Anthony Molinari

141788790BB026_ON_LOCATION_

Sedam godina mlađi Molinari prati Ruffala i po ostalim setovima, a fizička sličnost među ovom dvojicom nakon dodatne prilagodbe za uloge često je frapantna.

Chris Evans (Captain America) i dvojnik Sam Hargrave

3

Sam je još jedan iskusni stunt koordinator, a samo u posljednje vrijeme spašavao je akcijske scene u Avengersima, Deadpool dvojci, Atomic Blonde, Thor: Ragnarok, Suicide Squad…

Andrew Garfield (Spider-Man) i dvojnik William Spencer

4

Bivši skejter zavidnog skilla zamijenio je kalifornijske parkove i hangare nešto glamuroznijim hollywoodskim pozornicama i Andrew mu na tome zahvaljuje.

Sebastian Stan (Winter Soldier) i dvojnik James Young

5

James je također čest gost odjavnih creditsa, za vrijeme kojih otresamo kokice iz košulje u kinu, a upaljena svjetla udaraju nas neugodnije nego na fajruntu u noćnom klubu. U njegovom slučaju poznavanje borilačkih vještina i prijatelj u Hollywoodu bili su presudni.

Anthony Mackie (Falcon) i dvojnik Aaron Toney

6

Aaron je u kaskaderskom biznisu već 15 godina i imao je ulogu u gotovo 100 filmova i TV serija, a 40-godišnji Mackie unatoč vrlo dobroj formi nužnoj za Falcona, rado će prihvatiti pomoć u akrobacijama i potencijalno opasnim situacijama.

Scarlett Johansson (Black Widow) i dvojnica Heidi Moneymaker

7

Ne znamo kako se točno osjeća Heidi u vlastitom prezimenu pored Scarlett i drugih hollywoodskih milijunaša, ali svoju lovu itekako pošteno zarađuje odrađujući tzv. „prljavi posao“. Bivša 40-godišnja gimnastičarka iz Kalifornije u top je formi, a prvo stunt iskustvo pred kamerama zabilježila je još krajem 90-ih.

BONUS: Marvel likovi koji se pojavljuju u filmovima, ali nisu dio Avengers teama

Tom Hiddleston (Loki) i dvojnik Paul Lacovara

8

Paul je u kaskadere upao vrlo rano i izgradio ime u ovoj niši. Dosada je već imao 170 uloga, što na filmu, što na TV-u, a biografija kaže kako je debitirao u TV seriji Scrubs. Ne znamo što je tamo točno radio, ali djeluje nam kao da je s vremenom morao i malo više oderati koljena.

Dave Bautista (Drax) i dvojnik Rob de Groot

9

Za Bautistu i slične gromade sa znanjem borilačkih vještina uvijek će biti ponešto štemerskih uloga, a isto vrijedi i za njihove dvojnike. Konkretno, Rob de Groot osim u aktualnom Avengers: Infinity War, Davea je spašavao i u lanjskim blockbusterima Blade Runner 2049 te Guardians of the Galaxy Vol. 2.

Chris Pratt (Star-Lord) i dvojnik Tony McFarr

10

Tony je Chrisova vjerna sjena posljednjih godina, a iako kaskader na setovima nije dugo kao neki njegove kolege, čini se da mu karijera prati uspon Prattove.

Zoe Saldana (Gamora) i dvojnica Bethany Levy

11

Bethany je uz Zoe, radila duže vrijeme i s Halle Berry, a može se pohvaliti da je na setu mijenjala glazbene dive Beyonce i Janelle Monae. Najdraže scene su joj luđačke vožnje.

Karen Gillan (Nebula) i dvojnica Kelly Richardson

12

Škotska glumica svoju je zaštitničku figuru, kao i većina ranije spomenutih, pronašla u Kaliforniji. Kelly pak nije dugo u Hollywoodu, ali se bavi kojekakvim ekstremnim sportovima, dok istovremeno pokušava izgraditi i glumačku karijeru. Dakle onu u kojoj ju ne pozivaju na set samo kad treba skočiti s visine od 5 metara. Držimo fige.

Autor: Bruno Pušić

TAGOVIavengers dvojnici kaskaderi marvel viralno

Komentiraj