Film i TV

vraća se kući

Aside Banners

Proslavljena kao ‘Girl with the Dragon Tattoo’, Noomi Rapace opet u švedskom akcijskom trileru, ovaj put na Netflixu

Piše , Objavljeno

Noomi Rapace se vraća u švedsku kinematografiju prvi put nakon 2010. godine u filmu Black Crab, akcijskom trileru baziranom na književnom predlošku švedskoj autora Jerkera Virdborga. Radnja je smještena u post-apokaliptični svijet rastrgan klimatskim promjenama i ratom. Tijekom beskrajne zime, šest vojnika je dobilo važnu i opasnu misiju da preko smrznutog mora prenesu paket koji bi mogao završiti rat.

I da… Ekipa se kreće na klizaljkama.

Ovo moramo gledati.

Nakon što se pojavila u Girl with the Dragon Tattoo trilogiji, Noomi Rapace se proslavila i počela glumiti u holivudskim filmovima.

Gledali smo i ekstremno nasilni akcijski triler What Happened to Monday na Netflixu u kojem ova švedska glumica glumi čak 7 uloga – 7 sestara blizanki imenovanih po danima u tjednu.

Zbog Girl with the Dragon Tattoo i horora Let the Right One In velik broj ljubitelja filma je dao šansu švedskoj kinematografiji i jeziku koji nije engleski, a drago nam je da i Skandinavci dobiju malo pažnje jer imaju drukčiji mindset i puno kreativnosti koju mogu ponuditi svijetu.

Black Crab će izaći tek 2022. godine, navijamo da naš svijet prestane biti post-apokalipsa rastrgana pandemijom pa da možemo mirno gledati post-apokalipse na ekranu.

TAGOVINoomi Rapace švedska švedski film