Film i TV

Netflix cilja visoko

Aside Banners

Prvi trailer za ‘Bright’ – blockbuster s Will Smithom, vilama i orkovima

Piše , Objavljeno

Nakon druženja sa robotima, zombijima, izvanzemaljcima, superantijunacima, Will Smith će neko vrijeme provesti i s orkovima, a sve zahvaljujući Netflixu.

Will Smith nije superzvijezda kakva je nekoć bio (za sve krivimo Šjamalajananananov After Earth), ali s posljednjih par uloga si je vratio kredibilitet: mrtvozornik/nigerijski imigrant u Concussionu, Deadshot u Suicide Squadu i nešto što još nijesmo vidjeli u Collateral Beautyu. U idućem (Netflixovom) filmu Bright će glumiti policijota uz Joela Edgertona (Exodus, Warrior).

Na scenariju radi Max Landis (Chronicle, American Ultra), a režiju potpisuje David Ayer koji stoji iza ostvarenja kao što su odlični End of Watch, pristojan Fury i na previše babica raspoređeni Suicide Squad.

Izašao je prvi trailer od samo trideset sekundi, ali vidimo potencijal ovdje jer nitko se ne usudi petljati fantastične svjetove sa sadašnjosti.

Jeste vidjeli tog orka? Ne kita ubojicu nego čudoviše ubojicu s pumpericom?

Radnja filma je još uvijek nepoznata, ali projekt će dijeliti neke sličnosti s odličnim filmom End of Watch, ali će biti smješten u svijet gdje orkovi i vile žive među ljudima. Prošlost, orkovi i buddy policijska drama? Zvuči dovoljno bizarno da bi moglo biti dobro.

Kad je vijest prvi put izašla prije gotovo godinu dana, kladili smo se da će Will Smith glumiti čovjeka policajca, a Joela Edgertona uvjerljivog orka. I nismo uopće promašili.

Ovo je Netflixov zalet u blockbuster teritorij, žele dokazati svijetu da mogu raditi i filmove koji ruše rekorde, a Bright svakako ima potencijal da to napravi. Navodno je Netflix izdvojio 90 milijuna dolara da otkupi prava na ovaj film, a priča se i da su iskeširali 60 milijuna na satiru rata u Afganistanu nazvanu War Machine u kojoj će glumiti Brad Pitt. Kada izlaze oba filma još ne znamo, ali kadgod bude – bit ćemo sretni.

netflix

Kako Netflix ima koristi od prikazivanja ovakvih filmova na svojoj platformi? Veliki filmovi koji se ne prikazuju toliko u kinima (jer kina ne žele prikazivati nešto što je “gotovo džabe” dostupno na internetu) bi mogli inicirati val ljudi koji bi se mogli pretplatiti na Netflix. Zasad je funkcioniralo, broj pretplatnika raste redovito.

Tko kaže da Netflix ne valja, grdno se vara.

TAGOVIbright fantasy will smith

Komentiraj