Film i TV

Carrie je zločesta

Aside Banners

Prvi trailer za Carrie ledi nam krv u žilama

Piše , Objavljeno

Nije nikakva tajna da u zadnjih par godina dobre i kvalitetne horror filmove možemo nabrojati na prste jedne ruke. A ako bismo morali izabrati jednog ovogodišnjeg aduta, to bi definitivno bila Carrie.

carrie

Za one koji su gledali kultnu prvu adaptaciju istoimene knjige Stephena Kinga iz 1976. godine, u režiji legendarnog Briana De Palme, ne treba puno govoriti o kakvom se filmu radi. Za ostale je pak dovoljno reći da pratimo nekoliko dana u životu povučene srednjoškolke Carrie, koja je zlostavljana od svojih vršnjaka, ali i od vlastite majke. Pucajući pod pritiskom, otkriva da ima neobične moći telekineze, koje bi joj mogle vrlo dobro doći za vrijeme predstojeće maturalne večeri.

Službeni trailer

Dok je u prvoj filmskoj adaptaciji ulogu Carrie maestralno odglumila Sissy Spacek, u modernoj će verziji to biti zadaća mlade Chloe Grace Moretz (Kick-Ass), koja bi, sudeći po prvom traileru, trebala biti pravi omjer slatkoće i jezivosti. Njezinu psihički nestabilnu i crkvom zaluđnu majku glumiti će Julianne Moore, a sve to pod redateljskom palicom Kimberly Peirce (Boys Don’t Cry).

Carrie nije klasični horror pun buuu-elemenata i hektolitara krvi, nego svoju jezu gradi polagano i postepeno, ulazeći po tiho u um mlade djevojke koja puca pod pritiskom okoline, te time dajući vrlo ozbiljnu kritiku današnjem društvu, koje drugačije ljude odbacuje i stavlja na stup srama. Zato ponekad i nije čudno da neki od njih jednostavno… puknu.

Službeni teaser

Carrie je već sada trebala igrati u kinima, ali znamo svi kako je to sa velikim hollywoodskim studijima (zapravo, ne znamo, ali uvijek nešto muljaju). Tako je premijera odgođena za 18. listopada, pa ako vam se ne da čekati do jeseni, a htjeli biste pogledati nešto od novijih horrora, jedina opcija je neki od filmova s ove liste. Treba se dobro pripremiti, jer biti će ovo prilično sušno ljeto što se tiče scary filmova.

TAGOVICarrie film horror trailer

Komentiraj