Film i TV

yay or nay?

Aside Banners

Prvi trailer za Hellboya je vani i malo smo zbunjeni

Piše , Objavljeno

Nakon razno raznih teasera, konačno smo dočekali i dugonajavljivani trailer za reboot Hellboya koji će ekrane kinodvorana ugledati u travnju sljedeće godine.

Iako se očekivalo da će se nakon 2004. i 2008. Guiliermo del Torro prihvatiti i trećeg nastavka o superjunaku iz serije stripova Mike Mignolae, 2017. godine poznati je redatelj objavio kako se treći nastavak ipak neće dogoditi. Ovo je iznenadilo mnoge budući da se rijetko kada dogodi da je dvojka uspješnija od originala te je opravdano bilo očekivati i trojku.

Iako je teško ne biti razočaran činjenicom da jedan od najkreativnijih filmskih umova nije bio sposoban završiti svoju trilogiju, sve fanove je u svibnju 2017. razveselila vijest da se sprema Hellboy reboot u režiji Neil Marshalla (The Descent). Sve nas je još više razveselila priča kako će reboot biti bliži Mignolainim stripovima te puno mračniji od prethodnih filmova s više horor elemenata što je odavao i sam poster.

Screenshot_7

Ono što smo vidjeli u ovom traileru bilo je puno fora, doskočica, zabavnih Hellboyevih reakcija i ekspresija, ali gotovo ništa od najavljivanog horora, straha ili nečeg drugačijeg što jako odstupa od del Torrovih uradaka. Hellboy izgleda kao film koji će nas zabaviti, ali nedostaje mu ključna komponenta onoga što su stripovi činili tako dobro i iznenađujuće: uplašili nas.

Iako nam se sviđa što je del Torro radio, posebice u drugom djelu, od reboota se očekuje da iskoristi činjenicu što publika već poznaje materiju i odvede priču u neki novi, drugi smjer. Marshall je imao priliku napraviti nešto skroz drugačije, no sudeći po traileru, nije ju baš iskoristio. No, ipak je ovo samo prozorčić u cijelu stvar te ćemo ostaviti mogućnost da nas ono “drugačije i mračnije” čeka u samome filmu.

Do tada, pogledajte sami i recite nam što vi mislite. Yay or Nay for Hellboy?

 

TAGOVIhellboy trailer

Komentiraj