Film i TV

zmajčina

Aside Banners

Prvi trailer za ‘Rođenje Zmaja’ – film o mladom Bruce Leeju i njegovoj najvažnijoj borbi

Piše , Objavljeno

Redatelj Rođenja Zmaja je George Nolfi, a radio je dosad (doduše kao scenarist) na Oceanovih 12 i na Bourneovom Ultimatumu pa tako možemo očekivati i solidno ostvarenje koje uključuje mladog Bruce Leeja u San Franciscu 1960-ih.

U filmu će Bruce Lee izazvati Wong Jack Mana, prestižnog kung fu majstora i shaolinskog redovnika koji nije bio sretan što Lee podučava nekinesko stanovništvo kung fuu – a ta borba je od Brucea stvorila legendu. Je li vam sada jasan naslov filma?

Bruce Leeja glumi Phillip Ng, koji je i prije snimanja samog filma savršeno vladao borilačkim vještinama, a mogli smo ga vidjeti i u filmu Once Upon a Time in Shaghai zajedno sa Sammom Hungom. Ako ste zbog silnih superjunaka zapostavili kung fu filmove, vrijeme je da tu nepravdu ispravite.

Film je već prikazan na nekim festivalima, a Bruce Leejeva kći Shannon se distancirala od filma jer tvrdi kako filmaši uglavnom ne shvaćaju filozofiju njezinog oca niti njegovu umjetnost, a publika koja je vidjela film je rekla kako je odlična premisa filma uništena izvedbom te da su okaljali ime Bruce Leeja.

Bit ćemo oprezni, uzimamo sve u obzir, ali još od Jason Scott Leejeve uloge u Dragon: The Bruce Lee Story iz 1993. čeznemo za još jednim biografskim filmom o legendi filma i borilačkih vještina.

Birth of the Dragon će doživjeti premijeru 25. kolovoza, a mi jedva čekamo.

TAGOVIbiografija bruce lee film

Komentiraj