Film i TV

junak ili ne

Aside Banners

Reboot ‘Spawna’ napokon dolazi, izbor glavnog glumca nas oduševio

Piše , Objavljeno

Nije Michael Jai White. Sva sreća. Iako nam je inače okej lik.

Kad smo bili klinci veselili smo se Spawn filmu jer smo znali da je on junak iz stripova. Nismo ga nikad čitali, ali smo znali da ima plašt. I to je u to vrijeme bilo dovoljno jer nije baš bilo takvih filmova prečesto. Film nam je bio okej, imali smo jako malo godina – toliko malo da smo film odgledali na VHS-u, ali pri ponovljenom gledanju smo bili žešće razočarani.

Kasnije smo saznali Spawnovu povijest, saznali smo tko je i što je, pogledali smo HBO-ovu vrhunsku animiranu seriju, došlo je do nas da je tvorac ovog antijunaka Todd McFarlane, vjerojatno najveća zvijezda među autorima stripa devedesetih… I ostao nam gorak okus u ustima jer je ekranizacija s Michael Jai Whiteom bila ispodprosječna.

Todd McFarlane je odlučio sam napraviti i scenarij i režirati reboot. Ili ćemo gledati najbolji film ikad zbog potpune kreativne kontrole McFarlanea nad svojim likom ili ćemo gledati najgori film ikad zbog McFarlaneovog (ne)iskustva u snimanju filmova.

Za glavnu ulogu ovog antijunaka je izabran Jamie Foxx koji je već ranije imao priliku sudjelovati u stvaranju superjunačkog filma. Glumio je Electroa u The Amazing Spidermanu, ali su mu autori tu ulogu mogli malo bolje napisati. Znamo koliko je multitalentiran i veseli nas ovaj njegov novi angažman. Idući film u kojem gledamo Foxxa je film o Robinu Hoodu u kojem glumi zajedno s Taron Egertonom.

Kad će film u kina? Još se ne zna, što se nas tiče, još traju pripreme i pregovori s glumačkom ekipom.

TAGOVIjamie foxx spawn strip superjunaci

Komentiraj