Film i TV

lijepa naša

Aside Banners

Hrvatska u novom filmu Georgea Lucasa

U ratnom spektaklu koji na filmska platna donosi priču o zrakoplovcima iz Tuskegeea, prvim crnim američkim pilotima koji su se borili u Drugom svjetskom ratu pojavljuju se i kadrovi lijepe naše.

Piše , Objavljeno

Veliki George Lucas nije kročio našim tlom, ali neki dijelovi filma Red Tails koji je snimljen u produkciji njegove firme Lucasfilms snimljeni su u Rovinju, Motovuni i Grožnjanu. Snimanje filma odvijalo se tijekom 2009. godine, a siluete Rovinja i ostalih istarskih gradića u kinima ćemo moći gledati početkom sljedeće godine.

Dok gledate trailer, nemojte trepnuti negdje na 37. sekundi jer ćete propustiti prepoznatljivu vizuru Rovinja.

red tails

red tails

Red Tails donosi priču o prvim crnim američkim pilotima koji su u Drugom svjetskom ratu pratili bombardere na njihovim misijama na području operacija u Europi. Zrakoplovci iz Tuskegeeja (Tuskegee Airmen) poznati su po tome što nisu izgubili niti jedan bombarder u njihovoj pratnji, ali su pritom gubili živote i morali se boriti s rasnim predrasudama suboraca. Nadimak ‘Red Tails‘ dobili su zbog jarko crveno obojanih repova svojih Mustanga P51 po čemu su bili prepoznatljivi u zračnim bitkama kakvih ćemo se nagledati u ovom filmu.

U filmu, uz istarske gradove, pojavljuju se Bryan Cranston (Walter iz Breaking Bada), Cooba Gooding Jr., Terrence Howard i drugi, a režirao ga je Anthony Hemingway kojeg (ne)znamo po režiranju pojedinih epizoda serija Heroes, True Blood, Falling Skies, Treme…

TAGOVIfilm george lucas Hrvatska Red Tails Rovinj

Komentiraj