Film i TV

nek ne bude opet humpty dumpty

Aside Banners

Redatelj Američke povijesti X radi na Afričkoj povijesti Y, ovaj put s Djimonom Honsouom i manje drame u procesu

Piše , Objavljeno

Tony Kaye je nekoć režirao American History X. Bez obzira što mislite o filmu, film je bio itekako šokantan i utjecajan kad je izašao, a Edward Norton je zacementirao svoj status na holivudskom nebu. Iza kamere su se Norton i Kaye itekako svađali, a Kaye je bio toliko razočaran završnim proizvodom da je htio maknuti svoje ime s projekta (i ubaciti Humpy Dumptyjevo ime na creditse), ali mu odgovorna tijela nisu dopustila. Kaye je završio 95-minutnu verziju filma s kojom je bio zadovoljan, ali New Line Cinema i Ed Norton su htjeli više, čak je Norton sjedio s Kayeom u montažnom procesu pa smo tako zapravo dobili Nortonovu verziju filma na kraju.

Kaye je odlučio pokušati opet, ovaj put s African History Y, a glavna zvijezda će biti Djimon Honsou.

Kaye je rekao kako je upoznao Honsoua još davno, nakon što je snimljen American History X. Sastanak je bio “katarzičan” i odmah je znao da mora raditi s Honsouom.

O samoj radnji se ne zna puno osim da je African History Y priča o tragediji i iskupljenju. Nadamo se da će Kaye uspjeti s realizacijom svoje vizije te da neće stalno gledati iza ramena hoće li negdje iz tame izroniti Ed Norton. Veselimo se opet vidjeti Honsoua koji je vrhunski glumac, ali ga dugo nismo vidjeli nigdje osim u Marvelovom svemiru.

Ako te zanima priča o American History X i problemima u produkciji – baci oko na ovaj video esej:

TAGOVIamerican history x djimon honsou edward norton tony kaye