Film i TV

Da ih je barem više takvih

Aside Banners

Fanovi rekordnom brzinom skupili 2 milijuna dolara za Veronica Mars film

Piše , Objavljeno

Premda kod nas nije doživjela neku veću popularnost, američka serija Veronica Mars je u svijetu skupila priličnu vojsku obožavatelja. Svoju privrženost su dokazali na najbolji mogući način: u samo 6 sati su skupili dovoljno novca za snimanje dugometražnog filma!

veronica

Da su crowdfunding stranice postale vrlo moćan alat za prikupljanje novca, svima je uglavnom poznato. Ali ono što su protekle večeri učinili fanovi serije Veronica Mars, ostati će još neko vrijeme zapisano u knjigama rekorda stranice Kickstarter. Naime, dva milijuna dolara potrebnih za snimanje dugometražnog filma skupljeno je u nevjerovatnih 6 sati, a doniranje i dalje traje (pa možete i sami dati koji dolar). Dok ovo pišemo, cifra je narasla na 2,6 milje, a i dalje raste! Upravo to je dokaz koliko dobra i privržena baza obožavatelja može koristiti filmskim producentima, a možemo se samo nadati da će i druge, prerano ugašene serije (poput legendardnog Fireflya), slijediti put Veronice Mars.

Za one koji nisu upoznati sa serijom, Veronica Mars (Kristen Bell) je, kroz tri sezone i 64 nastavka, uz pomoć prijatelja rješavala misteriozne zločine u svom malenom kalifornijskom gradiću Neptune. Nakon što je serija ugašena 2007. godine, dugo se pričalo i pregovaralo o snimanju dugometražnog filma, ali veliki studiji jednostavno nisu vidjeli računicu u tom projektu. Na svu sreću, tvorac serije Rob Thomas, nije se predavao, a vjerni fanovi su mu se itekako znali odužiti za sav trud i entuzijazam. Warner Bros. je odmah nakon uspješnog prikupljanja sredstava projektu dao zeleno svjetlo, a Thomas je već otkrio da će se radnja vrtiti oko misterioznih ubojstava (naravno) na godišnjici mature. Ipak, trebati će pričekati do početka 2014. godine, kada se očekuje početak prikazivanja filma.

Prisjetite se serije

TAGOVIcrowdfunding film kickstarter serija Veronica Mars

Komentiraj