Film i TV

vruće!

Aside Banners

Ridley Scott i Joaquin Phoenix opet zajedno – Phoenix će glumiti Napoleona!

Piše , Objavljeno

Joaquin Phoenix će glumiti jednog od najvećih vojskovođa i careva ikad Napoleona Bonapartea u novom filmu Ridleya Scotta koji će se zvati Kitbag.

Phoenix je jedan od najvećih hollywoodskih careva, a i jednom je već u filmu Ridleyja Scotta glumio cara Commodusa za što je i dobio Oscara za najbolju sporednu ulogu. Ako ovo bude dobro odrađeno, novi Oscar je zicer. Naše skromno poznavanje romanskih jezika kaže kako Bonaparte znači “dobra uloga” – ili tako nešto. Možda uopće ne. Who cares dok god dobijemo filmčinu.

Napoleon je prošao sve i svašta u svom životu pa nas iskreno zanima koji period njegova života će obrađivati ovaj film. Ako bude cijeli život – neće biti dobro, u to smo se uvjerili jako puno puta s nekim drugim biografskim filmovima koji samo protrče kroz činjenice i film nema priliku disati.

Cilj filma je, navode, prikazati Napoleonove slavne bitke, neobuzdanu ambiciju i nevjerojatan strateški um vojskovođe i ratnog vizionara. Ma može, daj ga!

Datum premijere još nije poznat, a ni datum početka produkcije. COVID-19 svima kvari planove. Ridley Scott planira početi s produkcijom kad završi s dramom Gucci u kojoj glume Lady Gaga, Robert De Niro, Al Pacino, Adam Driver i Jared Leto.

Fali nam dobrih filmova lately, ali dobre vijesti su na svakom koraku. Samo ćemo morati biti strpljivi.

TAGOVIgladiator joaquin phoenix napoleon ridley scott