Film i TV

pliz da valja

Aside Banners

Ridley Scott u novom filmu ujedinio Bena Afflecka i Matta Damona, vuče nam na GoT

Piše , Objavljeno

Izvor: Youtube Screenshot

Ridley Scott je legenda koja nam je dala Aliena i Blade Runnera, SF klasike, ali ponekad ima i slabost na neka prošla vremena. The Kingdom of Heaven je bio Scottov film s Orlandom Bloomom koji je bio osakaćen u normalnoj kino&dvd verziji, ali ako ga nađeš u redateljskoj verziji – pogledat ćeš jedan vrhunski i jako podcijenjen film.

Sada se Scott opet bacio na epove, ovaj put u filmu The Last Duel. Film je baziran na istoimenoj knjizi Erica Jagera iz 2014. godine, a scenarija su se uhvatili Ben Affleck i Matt Damon koji su prije dva desetljeća osvojili Oscara za Good Will Huntinga. Obojica i glume u filmu pa je ovo jedno posebno ujedinjenje za najveći holivudski power couple ikad. Ma znaš što mislimo. Vjerujemo da je Ben Afflecku važnije ponovno ujedinjenje s J. Lo, ali možda i ovo bude dobro.

Radnja filma je smještena u Srednjem vijeku, u Francuskoj. Film i knjiga prate istinite događaje u kojoj Marguerite de Carrouges (Jodie Comer) optužuje Jacquesa Le Grisa (Adam Driver) kako ju je seksualno zlostavljao. Le Gris tvrdi kako je nevin. Matt Damon glumi muža Jeana de Carrougesa koji se želi boriti s Le Grisom do smrti. The Last Duel je ime filma, sve ti je jasno. Ne možemo reći da nam zvuči zanimljivo jer u posljednjih desetak godina smo i zaboravili na holivudska vraćanja u prošlost, ali uključena ekipa svakako obećaje.

Možete pogledati i trailer.

Game of Thrones vibes much?

Film stiže 15. listopada ove godine, a mjesec dana nakon ovog filma Ridleyja Scotta ćemo moći gledati i House of Gucci, biografsku dramu u kojoj glavne uloge tumače Adam Driver i Lady Gaga. Scorsese ima Di Caprija, Scott ima Drivera. Što se nas tiče – yes, please.

TAGOVIben affleck film matt damon ridley scott