Film i TV

još jedno prežvakavanje, ili?

Aside Banners

Remake RoboCopa dolazi stvarno, ozbiljno i bez zezancije

Nakon što smo se proteklih godina načitali najava o remakeu / rebootu RoboCopa, ovaj put projekt je bliže realizaciji no ikad. Film ima redatelja i scenariste, a traži se glavni glumac. U dijelovima?

Piše , Objavljeno

RoboCop - jel' me netko tražio?

RoboCop – jel’ me netko tražio?


Nitko ne voli remakeove i redovita reakcija interneta na najave petljanja po popularnim klasicima instantno je negativna. Prednastavak ili čak potpuno resetiranje RoboCop franšize najavljuje se unazad nekih sedam-osam godina, no projekt se ovog puta mic po mic bliži konačnom početku produkcije.

Lani je angažiran redatelj vrlo hvaljenog brazilskog filma Elite Squad te još uspješnijeg nastavka, José Padilha, a film sada ima i novog scenarista. Nick Schenk, koji potpisuje povratnički film Clinta Eastwooda, Gran Torino, doveden je da ispolira i doradi postojeći kostur scenarija.

Padilha je svojedobno najavio da novi RoboCop neće biti tek isprazni blockbusterski akcić, već će ga nastojati učiniti dubljom društvenom kritikom. Dok je original praktički skočio sa scene u kojoj je Alex Murphy ubijen na gotovog Robocopa, Padilha želi istražiti događaje između tih dviju scena.

“Kako postepeno pretvoriti čovjeka u robota? Kako izvaditi ljudskost iz osobe, kako reprogramirati mozak, tako reći, te kako to utječe na njegovu osobnost?” — govori redatelj, opisujući svoju viziju filma, koja će očito biti priča o postanku RoboCopa.
Samo snimanje filma konačno bi trebalo krenuti ove godine, no još se uvijek traži glumac za naslovnu ulogu. Bombastični naslovi kao nasljednika Petera Wellera najavljivali su velika imena poput Toma Cruisea, Keanua Reevesa i Johnnyja Deppa, a trenutno je aktualan – Russell Crowe.

TAGOVIJosé Padilha remake RoboCop

Komentiraj