Film i TV

malen korak za čovječanstvo

Aside Banners

Ryan Gosling kao Neil Armstrong – film o prvom čovjeku na Mjesecu bi mogao biti opak mamac za Oscare

Piše , Objavljeno

Još kao klinci smo bili očarani svemirom. Gledali bismo sve što bi nam došlo pod ruku – HBO-ovu seriju “Od Zemlje do Mjeseca” u kojoj bi Tom Hanks svaki put dao uvod, Cape Canaveral sa svim onim njuškama čija imena jedva pamtimo pa čak i bizarni Armageddon s Bruce Willisom kao majstorom bušenja kojem je lakše bilo naučiti upravljati spejsšatlom nego astronautu naučiti upravljati bušilicom. Da, znamo da je ovaj argument stariji od Bruce Willisa, ali ne bi uopće bilo ni upola zanimljivo da se Bruce Willis samo pojavio da nekog lika nauči bušiti. Pauza.

I od malih nogu se sjećamo “velikog koraka za čovječanstvo”. Neil Armstrong, prvi čovjek na Mjesecu. Nije išlo glatko, a sve ćemo vidjeti u ekranizaciji Armstrongova života – barem onih najvažnijih godina za čitavo čovječanstvo, a kroz njegov kut ćemo dobiti i širu priču o NASA-inom ludom pothvatu da se Mjeseca dokopaju prije ludih Rusa.

Film je režirao Damien Chazelle, perspektivna faca iza Whiplasha i La La Landa, sada ćemo vidjeti kako se zna nositi s kompleksnim filmom koji se neće toliko oslanjati na glazbu. Ili možda?

Neil Armstronga tumači Ryan Gosling, ovo bi mogla biti i uloga karijere jer je opće poznati da glumačka Akademija pada na biografije. Uz njega ćemo gledati i Claire Foy, sjećate je se iz odlične Netflixove serije “Crown”, ali i Kyle Chandlera kao NASA-inog analitičara – on je jedan od najpodcjenjenijih glumaca i želimo da napokon pokupi neke nagrade i počne glumiti u svim filmovima ikad. Ono jednom u King Kongu nije bilo dovoljno.

Pogledajte trailer:

TAGOVInasa neil armstrong ryan gosling

Komentiraj