Film i TV

valjda nećemo zaspati

Aside Banners

Scorsesejev Irishman s De Nirom i Pacinom je najduži Netflixov film ikad

Piše , Objavljeno

Scorsese nam je pripremio krimi-dramu The Irishman o kojoj se već jako dugo priča, ponajprije jer je to ipak jedan od najboljih redatelja svih vremena, onda zbog glumačke postave, a zatim i zbog računalnog pomlađivanja De Nira i ostale glumačke ekipe.

Napokon znamo kad film izlazi, a osim datuma premijere smo saznali i koliko dugo film traje. Evo bez okolišanja – traje jako dugo!

Kako bi bio kandidat za Oscara (a to Netflix jako želi da potvrde svijetu da rade dobre filmove), film će se u izabranim kinima prikazivati 1. studenog, premijeru će doživjeti na New York Film Festivalu 27. rujna, na Netflixu će se pojaviti 27. studenog, a traje 210 minuta. Ako baš niste vješti s preračunavanjem – to vam je 3 i po sata.

Ovo je ujedno i najduži Scorsesejev film dosad, a ujedno je i najduži mainstream američki narativni film u više od 2 desetljeća. Nije mala stvar, valjda nećemo zaspati.

Irishman je ujedno i najskuplji film u Scorsesejevoj karijeri s budžetom od 200 milijuna dolara.

Ako niste stigli uhvatiti trailer o plaćeniku koji ubija za mafiju – bacite oko.

.

Zvuči nam ovo predugačko jer u današnje vrijeme kratkog raspona pažnje imamo problema i s gledanjem epizode serije, ali do izlaska se stignemo naviknuti na duže forme. Evo skidamo Dr. Živaga i Lawrencea od Arabije.

TAGOVIirishman Martin Scorsese Netflix oscar robert de niro