Film i TV

Ses i metalika

Banner 300

Seks, droga i rock&roll: HBO-ovu novu seriju “Vinyl” režira Scorcese, a producira Mick Jagger

Na HBO-u smo navikli na seks i drogu, a sad su u jednadžbu ubacili i rock&roll. I Martina Scorcesea i Mick Jaggera.

Piše , Objavljeno

U početku bijaše samo “Untitled Rock & Roll Drama” pa je dobila ime “History of Music”. Sva sreća, HBO-ovci su se uspjeli složiti da ime serije bude “Vinyl”. Martin Scorcese će režirati pilot (možda i još pokoju epizodu), Mick producira, a dio ekipe su i ljudi zaslužni za Sopranose, Boardwalk Empire i Breaking Bad.

Variety je opisao Vinyl kao seriju smještenu u New York sedamdesetih godina, u vrijeme kada su nastali punk, disco i hip hop. Glavni lik je Richie Finestra (Bobby Cannavale iz Boardwalk Empirea), čovjek koji pokušava uskrsnuti svoju izdavačku kuću i pronaći idući “novi zvuk”. Sin Micka Jaggera, James Jagger, glumi frontmena punk rock benda nazvanog Nasty Bits. Smrdi na priču o Rolling Stonesima, ali onakav tip priče koja dobro smrdi.

Zašto gledati?

HBO je započeo osvajanje tržišta serija sredinom devedesetih i ima odličan katalog koji ispunjavaju serije kao što su Sopranosi, The Wire, Boardwalk Empire, Deadwood, Game of Thrones… Neki analitičari čak smatraju da je do ove potpune revolucije u svijetu televizijskih (i danas – streaming) serija došlo upravo zahvaljujući HBO-u jer su u prošlosti serije bile mjesto za glumce C-kategorije ili posljednje počivalište nekad velikih filmskih zvijezda. Danas Kevin Spacey, Jack Black i Matthew McCounaghey snimaju serije.

Martin Scorcese je redatelj (barem prve epizode, za kasnije ćemo tek vidjeti). Jedan od najvećih živućih redatelja će snimati televizijsku seriju. Ok, znamo da je Fincher odlučio snimati House of Cards prije par godina, ali ovo je ipak stari Marty.

Mick Jagger se bacio u producentske vode. Producirao je Get On Up, biografski film o svom prijatelju James Brownu. Film nam nije baš najdraži, ali teško da je to Mickova krivica. Možda mu bolje bude išlo produciranje televizijskog formata.

Bobby Cannavale. Tu facu morate zapamtiti, ako već niste. Ovo bi mogla biti uloga zbog koje će postati i filmska zvijezda. Dosad se zadovoljavao sporednim ulogama u komedijicama, ali je radom na Boardwalk Empire pokazao o kakvom se glumcu radi i osvojio je Emmya.

Bobby Canavale

Bobby Canavale

Ray Romano. Svi vole Raymonda. Ray također glumi u Vinylu. Ozbiljna uloga ili samo comic relief? Znatiželjni smo i jedva čekamo odgovor.

Olivia Wilde. Nećemo trošiti riječi. Evo jedan Instagram post gdje je čedna s fejk doktorima.

#tbt hanging with my favorite fake doctors.

A photo posted by Olivia Wilde (@oliviawilde) on

Najvažnije od svega – produkcijska kvaliteta jednog od najdražih nam perioda u ljudskoj povijesti. Pa pogledajte samo te frizure, nerede u New Yorku, prikaze koncerata… Neki HBO projekti su dosad bili riskantni, ali imamo dojam da je ovo nemoguće zaj**at.

Seriju ćemo moći gledati 2016. godine.

TAGOVIglazba hbo Martin Scorcese mick jagger New York punk rock rolling stones vinyl

Komentiraj