Film i TV

eto i njih na domaćem kanalu

Aside Banners

Modern Family: velika, hetero, gay, multi-kulti, moderna obitelj

Od kako je premijerno prikazana u Americi u rujnu 2009. godine do trenutka pisanja ovog teksta, Modern Family stoji kao jedna od najboljih i najpopularnijih humorističnih serija koje možete pratiti.

Piše , Objavljeno

osvojit će vas moderna obitelj

osvojit će vas moderna obitelj


Modern Family, odnosno Moderna obitelj kako ju prevode kod nas, jedna je od onih serija koje odmah u prvoj epizodi pokažu glavne adute i ostave kod gledatelja potrebu za još epizoda. Premisa je pozitivna, humana i moderna:serija je bazirana na istom principu kao i The Office.
Riječ je dakle o kvazi-dokumentarnom pristupu, gdje glavni likovi povremeno komentiraju događaje dok sjede pred kamerom, a radnja je realna, i nema iritirajućeg nasnimljenog smijeha. Priča prati jednu veliku, modernu, američku obitelj. To znači da uz komediju vrhunske kvalitete, ova serija također propagira neke osnovne ljudske vrijednosti za 21. stoljeće. A tu je i povratak Eda O’Neilla, kojeg znamo po njegovom kraljevskom imenu, Al Bundy.

Jay Pritchett i njegova uža obitelj

Upravo je Ed O’Neill, odnosno njegov lik Jay Pritchett, patrijarh ove brojne kalifornijske obitelji. Jay je dobrostojeći biznismen od nekih šesdesetak godina, u polumirovini, s novom, ekstra vrućom suprugom Gloriom i njezinim iznimnim cikama (obje uloge ‘popunjava’ Sofia Vergara).

Tu je i Glorijin sin iz prvog braka, Manny, dječak gospodin. Iako nije još ni tinejdžer, Manny je elokventan, načitan, i profinjen romantik koji bi u odrasloj dobi mogao biti pravi latino zavodinik, ali sada je puno bliže šmokljanu koji više voli dobru knjigu i šalicu kave, nego partiju bilo kakvog sporta. Jay ima dvoje djece, Mitchella i Claire, a njih dvoje imaju svoje obitelji, te skupa sa Jayevom jedinicom čine postavu Moderne obitelji.

čisto da se nađe, Sofia Vergara

čisto da se nađe, Sofia Vergara

Claire, Phil, Haley, Alex i Luke

Claire, Phil, Haley, Alex i Luke

Claire, Phil, Haley, Alex i Luke

Claire je marljiva, uštogljena obiteljska žena, stroga majka, ali ipak kalifornijska plavuša. Sve što netko kaže u kući, ona čuje, svaki kvar koji postoji u kući, ona primijeti. Njezina bolja polovica je Phil, agent za nekretnine i otac koji nikad nije prestao biti dijete. Dok se Claire uglavnom ne zna opustiti, Phila poremećaj pažnje često vodi u avanture.
Imaju troje djece:Haley, Alex i Luke. Haley je tinejdžerica koju ne zanima ništa osim toga kako izgledati što bolje, i kako imati što boljeg momka. Bonus:sliči na Milu Kunis. S druge strane, njezina mlađa sestra Alex je mozak čitave obitelji, ona je štreberica i kritičar svega; nešto kao Lisa Simpson. Luke, najmlađi brat, pomalo je propuh što se intelekta tiče, te još jedan član ove obitelji s poremećajem pažnje. On i Phil često krenu u pothvate koji završe razbijanjem stvari.

Mitchell i Cam

Mitchel i Cam

Mitchel i Cam

Treći dio ove obitelji čine Clairein brat Mitchell i njegov muž Cam, te njihova usvojena vijetnamska kći Lily. Mitchell je jako sličan Claire:ne zna se opustiti, voli urednost, a to mu i pomaže u poslu odvjetnika. Cam nije takav, on je mnogo više famozan:voli mjuzikle, ekstravagatne tulume ili primanja, a po zanimanju je profesionalni klaun, ali trenutno neaktivan, budući da netko mora biti kućanica. Mitchell ne voli ekstravaganciju i nema oko za estetiku, ali s druge strane, nema pojma kako nešto popraviti po kući i jako je loš u sportovima. Cam, iako voli operete i cvjetne aranžmane, zna kako sa čekićem i čavlima, a u školi je bio uspješan nogometaš.

Svi ovi likovi na okupu, uz članove šire obitelji kao što su bivši supružnici, bake i djedovi, čine Modernu obitelj. Serija pruža idealan omjer realnosti i apsurda, likovi su zarazno simpatični, a priče nisu klišeizirane kao u većini obiteljskih komedija i serija u zadnjih dvadeset godina. Muški dio publike neka bude upozoren na Sofiu Vergaru – iako nije jedini vizualni adut ove serije, zbog buljenja u nju (hm, njih) mogli biste pogubiti radnju epizode.

znamo da želite još, Sofia Vergara

znamo da želite još, Sofia Vergara

USKORO NA TV-u

Moderna obitelj, kako je prevode kod nas, od 19. ožujka starta na RTL2, tako da oni koji nemaju pretplatu na HBO konačno mogu uživati u Sofiji Vergari i svim ostalim pozitivnim aspektima ove serije, na televiziji, s hrvatskim titlovima.

Modern Family preporučamo ljubiteljima serija:The Office (američka i britanska verzija), Malcolm in the Middle i 2.4 Children.

TAGOVIed o'neal modern family moderna obitelj rtl serija sofia vergara televizija tv

Komentiraj