Film i TV

Opet hejtamo

Aside Banners

Serije koje treba pod hitno otkazati

Koje serije su razvučene kao četiri sata stara žvakaća guma, a imaju jednako toliko preostalog okusa u sebi?

Piše , Objavljeno

Prije godinu dana, ovu listu bi bilo mnogo jednostavnije sastaviti bez da uopće taknemo neke kontroverzne serije koje su razvučene kao lice Nine Morić, ali još uvijek popularne. No, u protekloj tv-sezonu napustili su nas dugovječni veterani kao što su One Tree Hill, Desperate Housewives i House te Smallville sezonu ranije.

Pomirljiv kraj uvoda:ne navijamo iskreno za otkazivanje ovih serija. Vrlo ih je lako ignorirati i pustiti da gleda tko želi. Doduše, ne bismo ni trepnuli da budu otkazane, jer će otvoriti prostor za neku novu — možda još goru, ali možda bolju.

Two and a Half Men

Two and a Half Men

Two and a Half Men


Dva i pol muškarca je najgori među popularnim sitcomovima. Jednostavan, prizeman, klišejiziran i recikliran. Glup. Da, ima gorih, ali obično propadnu vrlo brzo. Ne samo da ova serija nije blizu završetka, nego je jedna od tri najgledanije u SAD-u. Uništiti je nije mogao ni Charlie Sheen, koji je dobio otkaz jer je radio ono što Sheen uvijek radi (neodgovorna sranja), te je zamijenjen Ashtonom Kutcherom. Charlie Sheen je egomanijakalna seljačina s kompleksom boga, ali nije loš glumac. Samo trati vrijeme na stvarima ispod vlastite razine. Kutcher? Dva i pol muškarca su taman za njegov (anti)talent.

CSI

CSI

CSI


Punih osam godina paralelno su išla čak tri CSI-a. Originalni lasvegaški, plus Horatiov Miami te njujorški. Prije par dana konačno je otpao jedan – Miami, otkazan nakon ravnih deset sezona. ( •_•) Čini se da je… ( •_•)>⌐■-■ Taj slučaj završen. (⌐■_■). YEEEEEEAH!
Ako ništa drugo, Miami je imao najviše lufta za ismijavanje. Horatio Caine, odnosno David Caruso – čovjek s brojem facijalnih ekspresija na razini Nicole Kidman – ulazi u legendu uz bok Stevenu Seagalu, Sutherlandovom aliasu Jacku Baueru te dvije stepenice ispod Chucka Norrisa. Ostaju nam još dva CSI-a i pitajboga koliko “zumiranja i pročišćivanja slike“.

The Killing

The Killing

The Killing


Jeste li imali priliku uhvatiti prvu sezonu ove serije? Ako niste, nemojte, iako dolazi s mreže koja je proizvela dvije najbolje serije današnjice (Breaking Bad i Mad Men) te jednu povremeno frustrirajuću, a povremeno vrlo zabavnu (The Walking Dead). The Killing je povremeno dosadan, a stalno frustrirajuć, najavljen kao pametnija verzija policijskih serija, koja će slučaj pedantno rješavati kroz čitavu sezonu, umjesto jedne epizode. Umjesto toga, serija nas je čitavu sezonu zamarala i tratila vrijeme pogrešnim tragovima potpuno nebitnim za seriju, te završila besmislenim kaosom od finala. Što je šteta, jer prve 2-3 epizode zapravo su bile vrlo zanimljive i obećavajuće.

Gossip Girl

Gossip Girl

Gossip Girl


Kada Tračerica završi bit će jako puno uplakanih tinejdžerica, kao i jako puno oduševljenih ciničnih seronja poput nas. Avanture i spletke razmaženih bogatih derišta njujorškog Upper East Sidea završit će iduće godine, ali ne prije nego gledatelje isteroriziraju s još najmanje 13 epizoda. Najbolje što nam je ova serija dala jest video slow motion lizanja sladoleda Leighton Meester i Blake Lively.

Serije Setha MacFarlanea

Family Guy, The Cleveland Show, American Dad

Family Guy, The Cleveland Show, American Dad


Svojevrsni disclaimer:Family Guy i American Dad bili su zakon u svojim ranijim epizodama. Ali Seth MacFarlane se rastegao na čak tri serije, od kojih nijedna danas više nije ni blizu zabavna kao nekad. Dobro, ta treća, The Cleveland Show, od prvog dana je bila potpuni ćorak. Family Guy i American Dad bili su apsurdni i provokativni, baš nikad politički korektni, no dogodilo im se ono što se dogodi gotovo svakoj seriji nakon što se emitira blizu desetljeća – višegodišnje ponavljanje i ustajalost. Rado bismo MacFarlanea vidjeli na nekom novom projektu. Uskoro će imati svoj filmski debi. Vidjet ćemo…

Dexter

Dexter

Dexter


Najkontroverznije za kraj. Da, ljudi još vole seriju, očito je po reakcijama na našu listu odličnih glumca koji trate vrijeme u lošim serijama. Zato još jednom – Dexter je, pogotovo u prvoj i četvrtoj sezoni, bila odlična serija, jedna od najboljih u to vrijeme. Ali to je serija koja svake sezone ima isti predložak. A to je da Dexter prvih par epizoda kruži oko sezonskog negativca, usput preispituje svoju sudbinu, 56 puta izgovori “dark passanger”, dođe na rub otkrivanja, ali na kraju sve završi fino jednim gumbom za resetiranje.
Pošto ne postoji niti jedan dobar lik osim Dextera (ok, Masuka je tu i tamo fora), svaka sezona jako ovisi o glavnom negativcu, a oni su zadnje dvije sezone bili mlaki i bezopasni. Zadnja scena posljednje sezone obećava da će se konačno promijeniti stalno reciklirajuća formula, osim ako se autori ne uplaše promjena, pa sve nastave po starom. Da se ne zapjenite puno, recimo radije da Dexteru treba dati fiksan datum kraja i isplanirani završetak. No, serija je obnovljena za još dvije sezone, a scenaristi na čelu mijenjaju se svake godine… Toliko o dugoročnim planovima.

TAGOVIAmerican Dad csi dexter family guy Gossip Girl serije The Cleveland Show The Killing tv Two and a Half Men

Komentiraj