Film i TV

Nostalgija

Aside Banners

Sexy TV curke 90-tih – gdje su sada Christina, Sarah Michelle i Pamela?

Dobar dio njih tada nije znao glumiti. Neke još uvijek ne znaju, petnaestak godina kasnije, ali koga briga…

Piše , Objavljeno

Christina Applegate

Christina Applegate

Christina Applegate

Kelly Bundy iz Bračnih voda je bila praznoglava plavušica koja je uvijek paradirala uokolo u uskom topiću, a vi ste bili njen seksualno ugroženi brat Bud Bundy. Danas? Sada ima obrnutu televizijsku ulogu, u tv komediji Up All Night, kao friška majka / bivša partijanerica. Jep, Kelly Bundy je odrasla i udata.

Danielle Fishel

Danielle Fishel

Danielle Fishel


Bez slike, ne biste imali blage veze tko je ona. Ali garantirano ste – barem ako ste oko autorovog godišta – u školskim danima redovito pratili onaj sitcom Dječak upoznaje svijet. Pravit ćemo se da je to bilo zbog nje. Topanga, idealna djevojka prije nego ste imali djevojku, epitom “cure iz susjedstva”. Danas? Osim što ima još veće sise, glumačke uloge nakon 2000. godine možete nabrojati na prste jedne ruke. Zato joj ni ne znate ime.

Jeri Ryan

Jeri Ryan

Jeri Ryan


Jedna i jedina Sedma od Devet, mokri san svakog mladog geeka. Za sve ostale, ona sa ogromnim “generatorima štitova” iz “onog Star Warsa ili nečeg.” Kapetanica Janeway spasila je Sedmu te izvadila skoro sve Borgove umetke, a svi smo oduševljeno uzdahnuli kad je odlučila ostaviti ona dva glavna. Danas? U post-Voyagerskim godinama nije skliznula s ekrana, dapače, manje-više stalno je imala ulogu u nekoj seriji, doduše ni blizu onako upečatljivu. I da, bila je Sonya Blade u web-seriji, indie-remakeu Mortal Kombat franšize. Imate ga džabe na YouTubeu.

Sarah Michelle Gellar

Sarah Michelle Gellar

Sarah Michelle Gellar

Buffy. Ubijala je vampire i svašta nešta u seriji koja je Jossa Whedona uzdigla na nedodirljivo prijestolje geek-fandoma, a na posterima krasila zidove onih koji seriju nisu ni gledali. Danas? Sa zanimanjem smo iščekivali njen televizijski povratak u glavnoj ulozi, ali Ringer je ispao kao nekoherentna jeftina sapunjara.

Jennifer Love Hewitt

Jennifer Love Hewitt

Jennifer Love Hewitt

Zapela je za oko javnosti u seriji Party of Five, iako nismo ziher da se to ikad emitiralo kod nas. Nakon kraja serije nije nestala s naslovnica, a jedno vrijeme bila je ismijavana zbog “debele faze”. Iako bismo mi to radije nazvali “faza većih sisa i dupeta”. Danas? Još uvijek ima dva golema… obraza kad se nasmije i ulogu prostitutke u novoj seriji The Client List. Neki zbunjeni stažist krivo je shvatio poantu Photoshopa i smanjio joj sise na promotivnom posteru serije. Nadamo se da je dobio otkaz, makar zbog pružanja lošeg primjera ostalima.

Jennifer Aniston / Courteney Cox

Jennifer Aniston i Courteney Cox

Jennifer Aniston i Courteney Cox

Svi smo gledali Prijatelje, to se podrazumijevalo. I svi smo imali omiljenu prijateljicu. Neki su preferirali crvenokosu Rachel, drugi pedantnu Monicu. Nitko nije preferirao Phoebe. Danas? Danas se obje drže jako, jako dobro za svoje godine. Aniston se još nije udala, Cox se razvela, a obje su nastavile relativno uspješne karijere i nakon Prijatelja.

Gillian Anderson

Gillian Anderson

Gillian Anderson

A kad smo već kod crvenokosih… Dana Scully imala je mozak i izgled, bila odlučna, samostalna i snažna žena. Samo jedno nam je bilo bitno odrastajući u devedesetima, doduše. Jedna od rijetkih glumica koja je van svoje televizije bila meta muških časopisa, a u samim Dosjeima X minimalno seksualizirana. Danas? Nije se previše gurala u blockbustere, a dosta je radila po britanskoj televiziji i kazalištu.

Heather Locklear

Heather Locklear

Heather Locklear


Ovo je već teška kategorija. Ne kilažom, nego čistim, nimalo prikrivenim seksipilom i općenitim statusom seks-bombe (naziva koji nismo ni čuli od devedesetih). Naravno, znate ju iz Melrose Placea, kojeg ste bili prisiljeni gledati jer su vam mame/bake gledale, ali Heather je torturu činila podnošljivom. Obzirom na svoj status u devedesetima, pravo je čudo što nikad nije glumila u Baywatchu. Danas? Pa… Znamo da je živa. Valjda.

Carmen Electra

Carmen Electra

Carmen Electra

Da, ima više silikona na sebi nego prozorski okviri trokatnice, ali bila je neizbježni seks simbol devedesetih. Bitna televizijska uloga? Naravno, Baywatch, serija potpuno podređena njenom dvama glavnim talentima. Danas? Njene zadnje filmske uloge su Oy Vey! My Son Is Gay!! i 2 Headed Shark Attack. Ne znamo ni što bi smo rekli.

Shannen Doherty

Shannen Doherty

Shannen Doherty


Naravno, znate ju kao Brendu Walsh, vješticu iz Beverly Hillsa te eventualno iz one serije s “pravim” vješticama, Charmed. Doherty je u svojim danima slave bila poznata kao tadašnja varijacija Lindsey Lohan, problematična zvijezda često uhićivana pod utjecajem. Zbog prilično teške naravi često se sukobljavala s glumačkim kolegama, zbog čega je dala / dobila otkaz nakon tri sezone Charmeda. Danas? Ponovila je ulogu Brende u spin-offu 90210, za kojeg rijetki uopće znaju da postoji, kamoli da se još uvijek emitira.

Pamela Anderson (Bonus!)

Pamela Anderson

Pamela Anderson


Dobro, Pamelu valjda ne smijemo izostaviti. Bila je definicija seks bombe devedesetih, miljenica tabloida i 15-godišnjih dječaka. Nakon šest sezona Baywatcha u ulozi za koju je bila rođena dobila je vlastitu seriju, V.I.P. u kojoj je pokazala da ima određenu dozu smisla za humor te parodirala vlastiti imidž. Danas? Tu i tamo se pojavljuje praktički iznova nacrtana na reklamama koje zagovaraju vegetarijanstvo ili se bore protiv zlostavljanja životinja. Preostalo vrijeme vjerojatno provodi vakuumirana u nekom mračnom podrumu, kako se ne bi raspala na svježem zraku i suncu.

TAGOVICarmen Electra christina applegate Courteney Cox Danielle Fishel devedes friends Gillian Anderson Heather Locklear Jennifer Aniston Jennifer Love Hewitt Jeri Ryan osamdesete pamela anderson Sarah Michelle Gellar serije Shannen Doherty teve

Komentiraj