Film i TV

tv preporuka

Aside Banners

Shameless: Sex, drugs & rock and roll na recesijski način

Dosta vam je uvijek pametnih, bogatih i zgodnih junaka sa TV ekrana? Upoznajte Besramnike - Franka i njegovu obitelj!

Piše , Objavljeno

Shameless

Shameless


Frank Gallagher je brižni samohrani otac sedmero krasne djece, sa kojima živi u mirnom predgrađu Chicaga, čije doživljaje pratimo kroz simpatičnu humorno-dramsku seriju Shameless (Besramnici).
Zvuči previše poznato? Osjećate mučninu u želudcu? Radije bi proveli dan kopajući kanale na plus 40˙C nego gledali još jednu takvu seriju? E pa nema brige, jer Shameless je besraman, šokantan i strahovito zarazan… I potpuno drugačiji od svega što ste do sada gledali!

Frank Gallagher uistinu jest samohrani otac. Ali je i teški alkoholičar, kockar, sitni prevarant… jednom riječju:propalica. Znate kad kažu da bi netko prodao rođenu majku za 100 kuna? Taj netko je Frank. On i njegova obitelj, kao i svi ostali stanovnici jednog kvarta u radničkom dijelu Chicaga, na različite načine pokušavaju preživjeti u ova teška recesijska vremena. Uz obilje alkohola, seksa i droge, političku nekorektnost i plejadu zanimljivih i osebujnih likova koji im ulaze i izlaze iz života, teško je ne poželjeti biti im susjed, iako im je život u potpunom kaosu.

Sretna besramna obitelj

Sretna besramna obitelj

Tko ih ne bi volio za susjede?

Showtimeu, TV mreži koja nam je donjela sad već kultne serije poput Trave ili
Kalifornikacije, je trebalo nekoliko godina da uvidi potencijal britanskog izvornika (trenutno kod njih ide 9. sezona, ako imate vremena, odmah se bacite na posao), te napravi američku verziju. Legendarni William H. Macy je iz uloga mirnih i povučenih obiteljskih likova vrlo uspješno uskočio u cipele prljavog i vječno pijanog Franka, a niti ostali ne zaostaju za originalnim postavom.

Za glazbene sladokusce valja izdvojiti i izvanredan indie-rock-punk soundtrack, a kada se sve to pomiješa, dobivamo jednu od onih serija koje svakako ne bi trebali propustiti – nevjerovatno, ali naše TV kuće polako počinju pratiti šta se događa vani, pa seriju možemo pratiti svaki dan na Doma TV u kasnovečernjem terminu.
Ovo je vrijeme antijunaka:počelo je s mafijašem Sopranom,a nastavilo čangrizavim
dr. Houseom, serijskim ubojicom Dexterom i cijelim nizom drugih društveno neprilagođenih likova. Zašto ne uvrstiti i pijanca Franka u tu jednadžbu?

TAGOVIserija shameless showtime william h macy

Komentiraj