Film i TV

obljetnica i rušenje rekorda

Aside Banners

Simpsoni bi ponovo u Guinnessovu knjigu rekorda

Najdugovječniji sitcom po Guinnessu cilja na još jedan rekord. Ovog puta u najduljem neprekidnom gledanju televizije, a usput slavi jubilarnu 500. epizodu.

Piše , Objavljeno

the simpsons

the simpsons


Istovremeno kada će 19. veljače kultni Simpsoni proslaviti ravno petstotu emitiranu epizodu, u aktualnoj 23. sezoni, pokušat će srušiti aktualni Guinnessov rekord u najduljem neprekidnom gledanju televizije. Trenutni rekord iznosi tri i pol dana – točnije 86 sati, 6 minuta i 41 sekundu.

Organiziran je izazov pod nazivom “Ultimate Fan Marathon Challenge”, koji će 8. veljače okupiti fanove u Los Angelesu, a plan je neprekidno gledanje svih 499 epizoda, što čini ukupno čini oko sedam i pol dana materijala. Najizdržljiviji gledatelj doma će odnijeti 10.500 dolara – po jedan dolar za svaku odgledanu minutu.

Simpsoni već drže nekoliko rekorda, između ostalog onaj za najdulji sitcom te kao animirana serija s najviše osvojenih Emmyja. Budućnost serije nedavno je došla u pitanje nakon odugovlačenja pregovora oko plaća glumcima, no na kraju se sve povoljno rasplelo. Obnovljeni su za 24. i 25. sezonu, pa ćemo Simpsone gledati još najmanje dvije i pol godine.

Homer Simpson

Homer Simpson


U petstotoj epizodi, stanovnici Springfielda održat će tajno glasovanje u kojem će biti odlučeno da se Simpsoni izbace iz grada, jer im je jednostavno dosta Homerovih i Bartovih svinjarija. To je svojevrsna parodija spomenutog bliskog susreta sa završetkom serije. Ovog proljeća Simpsoni nastavljaju tradicionalan niz posebnih gostiju koji će posuditi glasove likovima. Lady Gaga, Bryan Cranston (Breaking Bad), Glenn Close, Michael Cera i Jeremy Irons proći će kroz Springfield u drugoj polovici sezone.

Iako posljednjih godina možda nisu “oni stari” i nisu više ‘appointment viewing’, rijetko će se tko buniti i okrenuti program kad naleti na neku epizodu. Izgubili su onu oštricu i sposobnost društvene kritike koja ih je krasila do početka prošlog desetljeća, no dio su televizijskog inventara bez kojeg je nova televizijska sezona nezamisliva, a njihov doprinos razvoju televizije je nemjerljiv.

TAGOVIanimirana serija fox guinness serija Simpsoni The Simpsons

Komentiraj