Film i TV

pa ti vidi

Aside Banners

Skida se: filmske preporuke iz piratskog zaljeva (ako nas razumiješ), ipak je sezona screenera

Piše , Objavljeno

Ne znaš što gledati? Evo što gleda ostatak svijeta koji nema Netflix, ali ima torrente.

Ovaj članak je isključivo informativnog karaktera, nešto kao Vikend kino report rubrika samo što ne gledamo zaradu filmova u kinima,već očito promatramo filmove koji gube jako puno novca zbog piratstva.

Da znaš što ima, a što nema. Recimo ne krađi.

Početak godine nam je najdraže vrijeme. I ne zbog imaginarnih novih početaka, nešto dužih dana ili novog godišnjeg, u pitanju je isključivo screener sezona.

Što je DVD screener?

To ti je promotivna kopija filma koju studiji šalju okolo naokolo kako bi se kritičari, cenzori, različiti dodjeljivači nagrada upoznali s filmom. Sad je sezona dodjeljivanja nagrada pa nekako ti filmovi uvijek iscure na internete gdje ih svi možemo konzumirati. Kada bismo bili lopovi. Što nikako nismo.

Što se vrti na vrhu TPB-a?

Tako su na piratebayu pri vrhu top 100 najaktivnijih izdanja screeneri filmova koje još uvijek možemo pronaći u kinima.

tpb skida se

Frozen 2 je uvjerljivo na vrhu, vjerojatno zato što mamuške i tatuške žele djeci pružiti jedinstveno iskustvo ušutkavanja guranjem smartphonea s filmom pod nos. Ovaj Disneyjev hit ruši sve rekorde gledanosti i u stvarnom svijetu kapitalizma pa nas ni ne čudi što visoko leti i u piratskim krugovima.

frozen II

Jedno od omiljenih kino-iskustava iz 2019. godine nam je krimi-dramedija (mrzimo se sami jer smo napisali ovaj žanr ovako, ali znaš što mislimo) Knives Out.

Film nas je potpuno iznenadio krajem godine, zabavili smo se kao rijetko dotad. Radnja je bazirana na klasičnom “tko je počinio ubojstvo” principu, ali s nekoliko zanimljivih dodataka žanru. Rian Johnson nas je još jednom vratio u svoj kamp fanova nakon što smo ga malo potisnuli zbog half-ass Star Warsa. Mi nećemo Knives Out gledati opet, barem ne neko vrijeme dok ne zaboravimo većinu radnje, ali ako niste gledali – sad vam je prilika. Ako ste lopovi. Što nikako niste.

Jojo Rabbit je također vrlo aktivan torrent. Ovo je projekt Taike Waititija o malenom dječaku koji misli da voli Hitlera, a i verzija Hitlera mu je i imaginarni prijatelj. Odličnu komediju smo imali priliku gledati na Zagreb Film Festivalu, distributeri su malo zakasnili s lansiranjem filma u domaća kina što nam je jako žao jer nam je stalo da ovakvi filmovi uspiju, dosta nam je samo blockbustera u kinima.

Film je premijeru doživio već u davnom rujnu, projekcije u multipleksima su počele početkom studenog, a film je tek sada stigao u naša kina. Nažalost nije na vrijeme prepoznata vrijednost ovog filma i domaća kina će izgubiti dio zarade jer – film je već dostupan tamo gdje nitko od nas ne ide nikad.

Još uvijek se skida i John Wick 3, Ad Astra dobro kotira (ili jako loše ako pitaš filmske studije) sa svojim HDRipom, a tu su i Doctor Sleep i Rambo i novi Zombieland za one kojima ne smetaju azijski HC (hardcoded) titlovi.

Od screenera i novih filmova tu je još i A Beautiful Day in the Neighborhood s Tom Hanksom o legendarnom američkom TV voditelju programa za djecu Mr. Rogersu.  Američki Branko Kockica je super lik koji je unio puno promjena u svijet televizije, a dežurni dobričina Tom Hanks je gotovo garantni list za dobar film.

I Ford v Ferrari je pronašao svoj put u piratski zaljev gdje vrijedno plovi. Film o bitci Forda da se probije na trkaće staze Le Mansa je film koji nas je pozitivno iznenadio i svakako ćemo ga pogledati opet. Christian Bale je najmoćniji glumac ikad, ne možeš nam reći ništa.

ford v ferrari

Ono što nas posebno veseli je i izdanje Uncut Gemsa u nešto lošijoj screener kvaliteti. Film braće Safdie u kojem Adam Sandler glumi zajebanog lika kojem sve ide po krivu. Osvježavamo stranice domaćih kino-dvorana već nekoliko tjedana u nadi da će prepoznati ovaj film i dati nam priliku da kupimo kartu za ovaj projekt studija A24, ali to se nikako ne događa. Možda ćemo morati posegnuti za neizrecivim.

TAGOVIFilmovi pirate bay skida se tpb