Film i TV

prži se!

Aside Banners

10 najskidanijih filmova na internetu

Dočepali smo se popisa koji svjedoči o filmskom ukusu svih nas koji vlastitom kauču uvijek dajemo prednost pred neudobnim foteljama i precijenjenim ulaznicama kino dvorana.

Piše , Objavljeno

Budimo iskreni, volimo torrente jer je većina filmova preveliko smeće da bi pljunuli 50+ kuna za odlazak u kino više od jednom do dvaput na mjesec, TV program je očajan, a mi uvečer i nemamo pametnijeg posla nego da kunjamo pred televizorom. Osim toga, možemo stisnuti pauzu kada god poželimo i obaviti što već treba obaviti, a i frižider u blizini ugodno bruji. Zato smatramo da je lista koju ćemo vam upravo predstaviti daleko relevantnija od bilo koje top liste koja rangira filmove po gledanosti, prihodima ili bilo čemu. Jer, ovu listu stvarali su ljenčine i škrci!

Zahvala BitTorrentu što nam je omogućio skidanje filmova

Zahvala BitTorrentu što nam je omogućio skidanje filmova


Iz podataka koji su dostupni iz javnih BitTorrent trackera, zbrojivši podatke za svaku godinu još od 2006., došlo se do liste deset najskidanijih filmova u povijesti interneta. Povijesti? Pa, budući da pričamo o podacima nakon 2006. godine, ne možemo sa sigurnošću tvrditi da popis ne bi ispao drugačiji kada bi pribrojili i filmske mega-hitove prije te godine, ali vjerojatno se i ne bi bitno razlikovala budući da BitTorrent postoji od 2001. i da se tek negdje od 2004. udomaćio u većini domova kao glavni gutač bandwidtha.

Ništa manje bitno za primijetiti su i iznosi koji su ovi filmovi utržili:prvi na popisu zveknuo je čak dvije milijarde dolara! Toliko o tome kako piratluk ugrožava filmsku industriju.

No, dosta čavrljanja, idemo na popis:

10. Pirati s Kariba:Na kraju svijeta (2007.)

Skinut 14 milijuna puta / utržio 970 milijuna dolara

Začelje čuvaju pirati predvođeni dražesnim Johnnyjem Deppom http://idesh.net/zabava/ludjaci-i-cudaci-johnnyja-deppa u ulozi koja je obilježila njegove zrele godine i bankovni račun. Mačevanje i milijuni, o tome je riječ.

9. Nevjerojatni Hulk (2008.)

Skinut 14 milijuna puta / utržio 263 milijuna dolara

Zeleno čudovište s razlogom se nalazi na ovoj listi koju su dobrim djelom sastavili geekovi kojima je gledanje filmova na računalo prirodnije nego li boravljenje u prostoriji s drugim ljudima. Šalu na stranu, Edward Norton je odradio odličan posao, redatelj Louis Leterrier dozirao akciju taman savršeno, a uostalom, pozdravljamo svaku priliku u kojoj možemo opčinjeno blejati u Liv Tyler.

8. Pokojni (2006.)

Skinut 14 milijuna puta / utržio 289 mio. dolara

Mnogi će reći da je Pokojni (The Departed) imao materijala za biti puno bolji film, ali čujte, Scorsese ipak voli biti redatelj s A-liste, a ne netko koga će hvaliti na festivalima u istočno-europskim selima. Ipak, tek s Pokojnima, Martin Scorsese nakupio se filmskih nagrada i za sve prethodne filmove koji su bili nepravedno zapostavljeni.

7. Kick-Ass (2010)

Skinut 15 milijuna puta / utržio 96 milijuna dolara

Nije mu baš išlo na kino blagajnama ali na torrentima je rasturio dupe! Kick Ass je blesav, nasilan, neobičan, smiješan i potpuno pomaknut film, i jasno nam je zašto se našao na ovom popisu, iako ga vjerojatno nećete naći niti na jednom sličnom. Čak niti činjenica da u jednoj od glavnih uloga nastupa Nicolas Cage nije bitno utjecala na privlačnost netipičnog superjunaka i njegovih, pa, više nezgoda nego li zgoda.

6. Star Trek (2009.)

16 milijuna skidanja / utržio 385 milijuna dolara

Svi Trekiji http://idesh.net/report/trekiji-ludjaci-ili-entuzijasti svijeta pohrlili su skinuti ovaj film ne bi li ga pomno analizirali i stučno utvrdili je li u bilo kojoj od 127 minuta filma povrijeđena sveta franšiza. I nije. J.J. Abrams odradio je odličan posao i modernizirao već pomalo pregaženu priču.

5. Mamurluk (2009.)

17 milijuna skidanja / 467 milijuna dolara utrška

Mamurluk (The Hangover) je glupi, muški film koji smrdi po par dana nošenim gaćama i uznojenim čarapama, alkoholu, jeftinom parfemu i pljugama. Ostavlja gadan aftertaste. Beba, tigar, murija, cuga, Mike Tyson pjeva Phila Collinsa… što može poći po zlu?

4. Početak (2010)

18 milijuna skidanja / zaradio 825 milijuna

Početak (Inception) prilično je dobar film koji je mogao biti savršen, ali tada sigurno ne bi bio ovako visoko na popisu. Nolan nas je počastio vizualno vrlo upečatljivim filmom, ali sve hvale bez mjere i veze s pameću koje je pobrao odmah nakon premijere nisu preživjele test vremena.

3. Transformers (2007.)

19 milijuna skidanja / 709 milijuna novaca

Vjerujemo da je legitimno na ovom mjestu zapitati se:Koliko je punoljetnih osoba skinulo ovaj film? Jer, ako nemate dijete koje ide u osnovnjaka, ili sami (poput nas) niste na toj razini, nema pametnog razloga zašto bi skinuli ovaj film. Pametnog nema, ali ima na tone potpuno budalastih, a šoranje robota već je sam po sebi dovoljan. Naravno, drugi, treći, pa zatim i tkoznakojijošsvene dio nećete skinuti.

2. Vitez tame (2008.)

19 milijuna skidanja / okrenuta milijarda dolara

Vitez tame (The Dark Knight) predstavio nam je novu viziju Batmana, i učinio Christophera Nolana jednim od najisplativijih redatelja u Hollywoodu. Why So Serious? ‘Cause The Chicks Like it!

1. Avatar (2009.)

21 milijuna skidanja / 2,7 milijardi dolara utrška

Ovo zicer niste očekivali! Listu predvodi ljubavna priča o plavim bićima koja žive u ugroženoj šumi… ne, ne pričamo o Štrumfovima u Green Peace verziji. Cameronov Avatar postao je Titanic novog milenija, pa je valjda normalno da zajaše i ovu našu listu. Jasno nam je zašto su ga ljudi skidali, ali budući da nisu platili ulaznicu, pravo pitanje je jesu li ga pogledali do kraja?

TAGOVIavatar batman hulk Inception Kick-Ass mamurluk pirati Pirati s Kariba Pokojni star trek The Departed torrent

Komentiraj