Film i TV

što je pet prstiju reklo faci?

Aside Banners

SNL i Questlove sprdaju SoundCloud mumble repere, Timothee Chalamet je jedan od njih

Piše , Objavljeno

Već smo navikli gledati kako SNL kritizira današnje društvo na najbolji mogući način – humorom. Prije svega im je meta američko društvo, ali rijetko kad se to ne dotiče nas ili bar nečega što nas zanima.

Ovaj put su nam podarili skeč s Questlovom iz The Rootsa koji je vrlo brzo postao viralan na društvenim mrežama – pa čak i među našim prijateljima.

U tom skeču izruguju “današnji hip hop”. Odnosno, u direktan konflikt dovode Questlova koji glumi sam sebe, Punkie Johnson koja je glumila Queen Latifahu te s druge strane Timothee Chalameta i Pete Davidsona koji su glumili SoundCloud reperski duo Xan Mob odnosno “repere” SmokedCheddaThaAssGetta i Guaplorda.

U tom “svijetu” su ta dva navedena repera stvorili hit na navedenoj glazbenoj streaming platformi koji je preslušan preko 3 milijarde puta. Kao što su “izjavili”, ne misle raditi više glazbe, ali će vrlo vjerojatno napraviti remix hita.

Iako je ovo skeč, smrdi na stvarnost. Prikaz je sukoba generacija koji se odvija unutar hip hopa. Stare glave, stare škole ne mogu prihvatiti mnoge trendove koje donose klinci sa sobom.

Da se razumijemo, taj sukob generacija traje oduvijek. Već su drevni grčki filozofi pisali o tome da ne znaju gdje će ovaj svijet završiti s ovakvom mladeži…

No, za razliku od grčkih filozofa, većina mladih “mumble repera” pruža poprilično slab glazbeni sadržaj koji zbog aktualnog trenda ispunjava želje i očekivanja njihovih vršnjaka.

Imate tu jednu “grumpy” stranu koju predstavlja Questlove koja ne može prihvatiti da rep danas nema isto značenje i istu težinu u mainstream smislu kao što je imao nekad. Dolazi čak do te mjere da bi mnogi reperi htjeli napraviti ono što je Questlove odradio u skeču – sve ih našamarati.

Mi ne bismo koristili silu, svjesni smo da je u pitanju trend, znamo da nove generacije pridonose s novim stvarima. Na kraju krajeva, preživjeli smo i dubstep.

Tako je i s mumble repanjem. Isplivat će netko ili nešto iz toga svega, ali treba ekipi dati prostora i ne mrziti ih jer ne znaju tko je Notorious B. I. G.

I dalje su nas unatoč svemu nasmijali i moram priznati da su Pete i Timothy zapravo dosta dobro odradili svoj “hit” Yeet, koliko god da se zezali.

Pogledajte sketch u cijelosti.

.

TAGOVIhip hop Pete Davidson questlove saturday night live SNL timothee chalamet